Al patrulea jucător al lumii, Dominic Thiem, a cucerit în premieră un titlu de Grand Slam anul trecut la US Open, după ce l-a învins pe Alexander Zverev într-o finală extrem de disputatăde cinci seturi. A fost primul turneu major organizat în pandemie, după ce Wimbledon a fost anulat. Totuși, Roger Federer și Rafael Nadal au spus "pas", iar Novak Djokovic a fost descalificat din turneu, motiv pentru care generația tânără a avut un culoar mult mai accesibil spre trofeu.
Dacă Federer se recupera după cea de-a doua operație suferită la genunchi, Nadal a decis să nu călătorească la New York din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus. Djokovic a fost descalificat înainte de sferturile de finală, atunci când a lovit neintenționat o arbitră de linie cu o minge pe care a aruncat-o fără să se uite în urma lui.

Dominic Thiem le-a dat criticilor replica, după victoria de la US Open

Tenis
OFICIAL | Simona Halep ratează turneul demonstrativ din Dubai! Organizatorii au anunțat echipele
06/11/2022 LA 15:31
După ce a cucerit titlul la Flushing Meadows, mai multe voci importante au sugerat că absențele lui Federer, Nadal și Djokovic din turneu iau mult din valoarea titlului, însă Thiem contestă cu tărie acest tip de opinie. Austriacul este de părere că titlul pe care el l-a câștigat în septembrie 2020 e la fel de valoros ca oricare alt titlu de Grand Slam.
"Nimeni nu știe dacă aș fi câștigat acest titlu dacă Federer, Nadal sau Djokovic ar fi fost prezenți în finală, dar, ei bine, eu am titlul și asta e tot ce contează. Bineînțeles, The Big 3 e The Big 3, dar a fost o vreme și înainte de ei și nimeni nu se întreabă dacă titlurile de Grand Slam valorau mai mult sau mai puțin atunci. Aceeași măsură ar trebui să se aplice și acum. Un titlu de Grand Slam valorează la fel mereu, așa că nu e nevoie să ne gândim la asta prea mult. La urma urmei, numele meu apare pe acel trofeu și așa va fi pentru totdeauna. Nu contează cu adevărat pe cine am învins acolo sau cine a fost și cine nu a fost prezent la turneu", a spus Thiem.
Erste Bank Open
Dominic Thiem, în turul doi la Viena, după un meci de aproape 3 ore cu Tommy Paul
25/10/2022 LA 21:12
Tenis
"Alcaraz, Sinner sau Tiafoe au schimbat tenisul!" Thiem, despre noua generație a sportului alb
01/10/2022 LA 12:32