Austriacul de pe locul 5 ATP, Thiem l-a eliminat pe triplul campion de Grand Slam din Marea Britanie, Murray în sferturile de finală, scor 6-2, 7-6 (3), la capătul unui meci care a durat o oră și 55 de minute de joc. Thiem a obținut astfel cel mai bun rezultat al lui la turneul din Beijing, calificându-se în penultimul act. De asemenea, el s-a calificat în cea de-a șaptea semifinală a sezonului și l-a egalat la 2 pe Murray la întâlnirile directe dintre cei doi.
În continuare, austriacul în vârstă de 26 de ani va evolua împotriva rusului Karen Khachanov, cap de serie numărul 4 pe tabloul principal de simplu masculin. Khachanov a trecut în sferturile de finală de Fabio Fognini. El l-a învins în trei seturi peitalian, scor 3-6, 6-3, 6-1, după o oră și 48 de minute de joc.

Andy Murray: "M-am simțit obosit. Am pierdut controlul încă din startul meciului"

Tenis
Singurul om care a ţinut piept "Big 4-ului" din tenis, în pragul falimentului. Ce a păţit Del Potro
15/01/2022 LA 11:52
Dominic Thiem este de asemenea foarte aproape de a obține cea de-a patra calificare succesivă la Turneul Cmapionilor de la Londra. Austriacul este primul de sub linie, pe locul 5. Primii jucători calificați sunt Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer și Daniil Medvedev. Thiem a reușit 16 lovituri direct câștigătoare în setul inaugural și a comis doar șapte erori neforțate. Per total, austriacul a fost jucătorul mai bun, însă în manșa secundă, Andy Murray i-a pus adversarului lui câteva probleme, mai ales spre final, când Thiem nu a reușit să încheie meciul la scorul de 5-4. De partea cealaltă, Andy Murray a avut parte de un parcurs convingător la Beijing, asta în condițiile în care a fost supus unei intervenții chirurgicale la începutul anului și a lipsit cinci luni din actualul sezon competitional. Britanicul a cucerit turneul de la Beijing de trei ori în trecut:2010, 2011 și 2016.
"Sunt de părere că au existat câteva puncte foarte bune în acest meci, și în debutul partidei, dar și în final, când oboseala s-a resimțit mai mult. Am fost puțin nesigur pe mine la început pentru că nu știam la ce să mă aștept, m-am simțit puțin obosit în această dimineață. Am vorbit cu echipa despre aspectul ăsta, <Dacă te simți obosit, încearcă să termini repede punctele>… Nu am fost fericit cu modul în care am abordat acel prim game al meciului. Am pierdut controlul încă din start din punct de vedere al jocului. Dar per total, săptămâna aceasta a fost foarte bună pentru mine" a spus Murray.
Australian Open
"Așa ceva nu are voie să se întâmple!" Conflictul lui Djokovic, analizat de Tim Henman
14/01/2022 LA 19:43
Australian Open
Andy Murray, reacție demnă de un "sir" despre situația lui Djokovic! Ce a declarat scoțianul
14/01/2022 LA 15:45