Principalul cap de serie de la China Open, Dominic Thiem și-a trecut în palmares cel de-al patrulea trofeu al sezonului și al 15-lea al carierei.
Thiem s-a mai impus anul acesta la turneele organizate la Barcelona, Indian Wells și Kitzbuhel. La Beijing, austriacul a trecut de Richard Gasquet, Zhishen Zhang, Andy Murray, Karen Khachanov și Stefanos Tsitsipas. Jucătorul de tenis din Austria îl conduce în acest moment pe grec cu 4-2 la întâlnirile directe. El s-a impus la Doha, Indian Wells și Roland Garros, în timp ce grecul a câștigat la Barcelona și Masters-ul din Canada. Toate meciurile, în afara celui de anul acesta, au avut loc în 2018.

Dominic Thiem: "Sper ca această rivalitate să continue!"

Tenis
Novak Djokovic va pierde, cel mai probabil, locul 1 ATP după Australian Open
16/01/2022 LA 10:53
“Sincer să fiu, sunt de părere că acesta a fost unul din cele mai bune meciuri pe care le-am jucat în întreaga mea carieră. Știu că este greu pentru tine, Stefanos, dar ai jucat și tu grozav, de asemenea și sper sincer să jucăm împreună o mulțime de finale la cele mai mari turnee din lume. A fost prima noastră finală și sincer își spun că anul trecut am început o rivalitate foarte bună. Sper ca această rivalitate să continue”, a spus Dominic Thiem la ceremonia de premiere.
De partea cealaltă, Tsitsipas a recunoscut dominația lui Thiem și a mărturisit că austriacul are întotdeauna răspuns la fiecare dificultate care-i apare în cale: “El nu lasă pe nimeni să câștige, pur și simplu găsește soluții la orice”. Pentru succesul de la Beijing, Dominic Thiem va fi recompensat cu $733.990 și 500 de puncte ATP, în timp ce Stefanos Tsitsipas va primi $364.615 și 300 de puncte ATP.
Australian Open
3 mari câştigători de pe urma "ştergerii" lui Djokovic de pe tabloul Australian Open
16/01/2022 LA 09:15
Australian Open
Djokovic l-a contactat pe Kyrgios, după ce a aflat că va purta un tricou pro-Nole, la Melbourne
15/01/2022 LA 15:10