Boris Becker avea o foame de revanșă incredibilă la startul turneului din Suedia, în 1994, ce avea la vremea respectivă statut de turneu de top, echivalentul unui Masters 1000 și pe care “Bum-Bum” îl mai câștigase în trei rânduri (1988, 1990 și 1991). Germanul fusese eliminat în primul tur la US Open de americanul Richey Reneberg, în tie-break-ul setului decisiv, după ce germanul consumase enorm de multă energie pentru a reveni de la 0-2 la seturi. Becker zburase apoi în Australia, unde și-a revenit doar parțial, fiind învins în finala de la Sydney de Richard Krajicek, iar la Tokyo suferise un nou eșec în primul tur.
La Stockholm, Becker a făcut uitate toate problemele: și-a luat mai întâi revanșa în primul său meci în fața lui Reneberg, cu un 7-6(3), 6-1 apăsat. Apoi, după 6-4, 6-3 în optimi cu Andrei Chesnokov, în față i se arăta Everestul tenisului, pentru că nimeni nu învinsese vreodată toți jucătorii de pe podiumul ATP în același turneu.
Becker i-a luat pe rând: a trecut de conaționalul Michael Stich, numărul 3 mondial, în sferturi (7-6/3, 6-3), apoi de Pete Sampras în semifinale (6-4, 6-4), iar în finală – de Goran Ivanisevic, numărul 2 mondial (4-6, 6-4, 6-3, 7-6/4). Becker avea motive să jubileze: Stich era un adversar cu care avea o relație extrem de tensionată, Sampras îi câștigase recent patru meciuri consecutive, iar Ivanisevic era poate singurul jucător care trimitea ași cu ușirință mai mare decât germanul la acea vreme, fiind și cel care câștigase ultimul duel direct, la Wimbledon.
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Ashleigh Barty vs Danielle Collins se anunță o finală pasionantă
ACUM 8 ORE
Fostul număr unu mondial avea să încheie astfel sezonul 1994 cu o performanță ce a avea să fie egalată abia după 13 ani.

Cei trei jucători care au obținut victorii la primii trei jucători ai lumii în tenisul masculin:

  • Boris Becker, Stockholm 1994, cu: Michael Stich (#3, sferturi), Pete Sampras (#1, semifinale) și Goran Ivanisevic (#2, finală)
  • Novak Djokovic, Montreal 2007, cu: Andy Roddick (#3, sferturi), Rafael Nadal (#2, semifinale) și Roger Federer (#1, finală)
  • David Nalbandian, Madrid 2007, cu: Rafael Nadal (#2, sferturi), Novak Djokovic (#3, semifinale) și Roger Federer (#1, finală).
6 dintre ultimele 8 titluri ale carierei lui Boris Becker au venit pe carpetă în sală. După succesul de la Stockholm de pe 30 octombrie 1994, pentru german a urmat un sezon 1995 în care singurele sale două trofee au venit în condiții de joc similare. În 1996, Becker a câștigat ultimul său titlu de Mare Șlem - la Australian Open, un turneu pe iarbă – la Queen’s, apoi ultimele sale trei titluri, pe carpetă.
  • Boris Becker rămâne până în ziua de azi cel mai tânăr campion din istoria Wimbledonului.
Australian Open
Ashleigh Barty, micuța "bestie" care domină tenisul mondial de 112 săptămâni!
ACUM 8 ORE
Australian Open
Tsitsipas a comentat acuzațiile lui Medvedev după semifinala de la Australian Open: "Nu e matur"
ACUM 9 ORE