“Bum-Bum” a reușit, în doar câteva ore, să răstoarne soarta luptei pentru calificarea în finala ediției 1989 a Cupei Davis, într-o confruntare jucată de deținătoarea trofeului pe teren propiu.
Partidele de simplu, programate vineri, în Olympia Halle din Munchen, au fost două veritabile maratoane.
Prima s-a încheiat cu victoria americanului Brad Gilbert în fața lui Carl-Uwe Steeb, 6-2, 2-6, 2-6, 6-4, 6-4. Apoi, a venit rândul unei confruntări stelare, între Boris Becker și Andre Agassi, doi viitori lideri mondiali ATP.
Roland Garros
"Nadal vs. Nadal" în optimi la Roland Garros! Rafa a trecut fără emoții de Van De Zandschulp
ACUM 17 MINUTE
SUA părea că se îndreaptă spre un 2-0 decisiv la capătul primei zile a semifinalei, întrucât Andre, pe atunci în vârstă de doar 19 ani, își adjudecase primele două seturi în fața lui Becker, la tie-break-uri. Boris lansa imediat o revenire fantastică, însă la miezul nopții de vineri spre sâmbătă, oficialii confruntării au decis întreruperea partidei, înainte de intrarea în setul decisiv, la 2-2 la seturi.
https://i.eurosport.com/2020/04/12/2805734.jpg

Un fel de Misiune Imposibilă, cu Boris Becker în rol principal

Tennis Majors”a publicat povestea unei zile de sâmbătă, 22 iulie 1989, de pomină. Boris Becker știa că va fi nevoit nu doar să își termine meciul de simplu, prin care fie ar fi relansat semifinala, fie ar fi pus, virtual, biletele pentru finală în treningurile americanilor, dar și că urma să intre apoi, după aproximativ o oră de odihnă, în meciul de dublu pentru Germania, în fața unui cuplu american fără înfrângere în 10 dueluri în Cupa Davis și cu trei titluri de Grand Slam în palmares, Ken Flach / Robert Seguso.
Becker a început lansat decisivul meciului cu Andre Agassi, recunoscut deja ca un superstar al circuitului. Surpriza a venit din faptul că puștiul teribil al LA-ului scăpase de fragilitatea fizică etalată până atunci în circuit și care îl lăsase fără vreo victorie în patru partide ajunse până în setul cinci. Agassi a pus în dreptul său pe tabelă patru game-uri consecutive și a preluat conducerea, 4-3, având și serviciul. Ceva tot avea să capoteze însă în armura americanului: serviciul. Iar Becker a profitat, câștigând mai departe toate game-urile până la finalul partidei, pentru un 6-4 ce a pus Germania la egalitate cu SUA, înaintea jocului de dublu.
În ciuda efortului acumulat, Boris Becker a triumfat și la dublu, chiar dacă în primul set serviciul său a fost moale. Becker și Eric Jelen au obținut un mare succes, 3-6, 7-6(5), 6-4, 7-6(3) în fața perechii Ken Flach / Robert Seguso.
Când am ieșit pe teren eram fără energie. L-am văzut pe Andre jucând atât de bine… și totuși a pierdut. Asta a dezumflat întreaga echipă.
Ken Flach, despre înfrângerea surprinzătoare din meciul de dublu contra Germaniei
Magia “Bum-Bum” dusese, așadar, echipa Germaniei în avantaj, 2-1 la general, în fața Statelor Unite, de la 1-0 pentru echipa coordonată de pe bancă de Tom Gorman.
Punctul victoriei Germaniei a fost adus, duminică, de Carl-Uwe Steeb, 4-6, 6-4, 6-4, 6-2 în fața lui Andre Agassi. Per total, echipa lui Niki Pilic și a lui Boris Becker a terminat cu un 3-2 la general, după ce Brad Gilbert a câștigat ultimul meci, fără miză, în fața rezervei Patrick Kuhnen.
Ulterior, Germania avea să își apere “Salatiera de Argint” câștigată și în 1988, după o finală cu Suedia lui Mats Wilander și Stefan Edberg (3-1 după patru meciuri, Boris Becker câștigând ambele meciuri de simplu și contribuind și la punctul de la dublu, alături de Eric Jelen).
Roland-Garros
Coco Gauff - Kaia Kanepi - Roland-Garros
ACUM 24 MINUTE
Roland-Garros
Martina Trevisan - Daria Saville - Roland-Garros
ACUM 31 MINUTE