În februarie 2015, Simona câștiga al zecelea ei titlu WTA (și al 2-lea Premier 5) în Dubai, unde a trecut de Ekaterina Makarova în sferturile de finală, apoi de Caroline Wozniacki în semifinale și de Karolina Pliskova în finală. Prin intermediul acestui titlu, ea a urcat la acel moment din nou pe locul 3 WTA.
Prin victoria obținută atunci, Simona și-a consolidat statutul de jucătoare de top și amenințare importantă pentru celelalte competitoare. Deșertul i-a priit mereu campioanei noastre. Titlul de la Dubai a reprezentat al doilea succes al ei într-un turneu Premier 5, după competiția de la Doha.
https://i.eurosport.com/2020/03/23/2797350.jpg
Roland Garros
Wilander & Henman, impresionați de Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros! Ce au remarcat
ACUM 13 ORE

Simona și victoria "uimtoare" de la Dubai

Campioana noastră a avut la Dubai un meci foarte dificil în ultimul act, împotriva Karolinei Pliskova, dar la finalul căruia a triumfat, scor 6-4, 7-6. La acel moment, Simona a început finala cu ceva dificultăți. La 3-3 în prima manșă, Halep a făcut break-ul la 0, apoi a mai câştigat un game, 5-3. Jucătoarea din Cehia nu a cedat setul foarte uşor şi şi-a mai adjudecat un game, 5-4. Românca a încheiat până la urmă primul act, 6-4, fiind susținută din tribune.
Sportiva din Cehia a început perfect setul al doilea, a condus cu 2-0, dar Simo a egalat situația și a urmat un adevărat rollercoaster. Într-un act secund în care s-au înregistrat opt break-uri, s-a ajuns la tie-break, acolo unde Simona s-a impus la 4 şi şi-a adăugat în palmares al zecelea titlu WTA.
În acel moment, campioana noastră traversa o perioadă excepțională. Din 15 partide disputate până în februarie 2015, Simona a pierdut doar una, în sferturile de finală de la Australian Open, cu Ekaterina Makarova. Pentru titlul cucerit la Dubai, Simo a primit 900 de puncte WTA şi 456.000 de dolari. În 2020, Simona a cucerit al doilea ei titlu la Dubai, după o finală disputată cu Elena Rybakina, scor 3-6, 6-3, 7-6.
https://i.eurosport.com/2020/03/23/2797351.jpg

Titlurile Simonei Halep până în acel moment

 • Nurnberg – zgură, International, 2013
 • Hertogenbosch – iarbă, International, 2013
 • Budapesta – zgură, International, 2013
 • New Haven – hard, Premier, 2013
 • Moscova – indoor hard, Premier, 2013
 • Sofia – indoor hard, Tournament of Champions, 2013
 • Doha – hard, Premier 5, 2014
 • București – zgură, International, 2014
 • Shenzhen – hard, International, 2015
 • Dubai – hard, Premier 5, 2015
 • Finalele Simonei Halep de până atunci
 • Fes – zgură, International, 2010
 • Fes – zgură, International, 2011
 • Bruxelles – zgură, Premier, 2012
 • Madrid – zgură, Premier Mandatory, 2014
 • Roland Garros – zgură, Grand Slam, 2014
 • Singapore – indoor hard, Turneul Campioanelor, 2014

Ce a spus Simona Halep după finala de la Dubai din 2015

Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut! Am jucat foarte bine, dar și ea a jucat foarte bine, felicitări pentru acest turneu. Este foarte greu să explic în cuvinte cum mă simt, este un titlu mare pentru mine. Iubesc să fiu aici, pur și simplu sunt fericită!Acum sunt mai emoționată decât în timpul meciului. Spectatorii au fost fantastici, vă mulțumesc pentru că m-ați încurajat. A fost un turneu extraordinar.La începutul turneului am fost întrebată dacă simt presiune pentru că sunt favorită principală. Am spus că nu, pentru că nu mă gândesc la asta. Vreau doar să ies pe teren și să joc fiecare meci, pentru că aici toată lumea va juca bine. Și am jucat cu jucătoare mari, precum Makarova, Pliskova, Wozniaki, ea a fost numărul 1 mondial doi ani. Așa că sincer, e o victorie uimitoare pentru mine.

Ce a spus Karolina Pliskova după finala de la Dubai din 2015

Am încercat să întorc soarta meciului, dar chiar dacă aș fi câștigat setul al doilea, nu știu dacă aș fi câștigat meciul. Ar fi fost mai departe greu, pentru că ea nu renunță la niciun punct. Aleargă foarte, foarte bine și e foarte greu să punctezi decisiv contra ei. Trimite toate mingile înapoi.Am pierdut, aşa că nu sunt fericită acum, dar sunt mulţumită de această săptămână, de ultimele două sau trei săptămâni. Am avut multe meciuri aici şi am învins mari jucătoare. Nu sunt dezamăgită.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland Garros
Halep, consolată de colegele din circuit după eliminarea de la Roland Garros! Mesajele primite
ACUM 15 ORE
Roland Garros
Halep, reacție de mare campioană, după eșecul de la Roland Garros! Mesajul postat în miez de noapte
ACUM 20 ORE