Nu numai că a câștigat în 2019 marele trofeu la Wimbledon, dar maniera în care a făcut-o va rămâne pentru totdeauna în istorie și în amintirea colectivă. Pe deasupra modului în care a dominat partida și a făcut din arena centrală de la All England Club un loc magic, Simona a învins-o în ultimul act pe cea mai titrată jucătoare de tenis aflată în activitate, Serena Williams.
https://i.eurosport.com/2020/03/20/2796512.jpg
Campioana noastră a evoluat perfect, a jucat ca la carte, cu servicii perfect plasate, în forță, producând doar trei (!!!) greșeli neforțate în tot meciul. A alergat pe tot terenul, a fost prezentă la fiecare punct și și-a pus adversara de fiecare dată în ipostaze extrem de incommode. După doar 55 de minute, Simona a cucerit al doilea titlu de Grand Slam al carierei, scor 6-2, 6-2, după probabil cel mai bun meci al carierei.
Tenis
Simona Halep, prima confirmare pentru 2022! Unde va participa în premieră + anunțul organizatorilor
ACUM 11 ORE

Simona Halep și jocul dumnezeiesc arătat pe iarba din Londra

Îmi amintesc titlurile publicațiilor din Marea Britanie după acea finală. Mulți dintre jurnaliștii englezi afirmau că Simona a jucat ca o zeiță pe Centre Court, predându-i celei mai mari tenismene aflată în activitate o adevărată lecție de tenis. Magia din racheta Simonei a făcut ca 13 iulie 2019 să devină pentru tenisul românesc un reper semnificativ din multe puncte de vedere.
https://i.eurosport.com/2020/03/20/2796513.jpg
Ca o scurtă executată pe nesimțite din preajma fileului, ca o lovitură de dreapta trimisă perfect în lungul liniei, ca un smash executat cu hotărâre, așa a atins Simona perfecțiunea în acea finală, fin, cu multă precizie, fără a părea că are emoții, fără a lăsa pentru măcar o secundă impresia că se gândește la ce tactică se gândește adversara ei.

Coroana a ajuns la Simona după un turneu aproape perfect

E adevărat că Wimbledon a fost singurul turneu câștigat de Simona în 2019, dar ce turneu… și ce parcurs! Simona este de altlfel prima jucătoare din România care câștigă turneul de la Wimbledon. Singurul român care a mai ajuns în ultimul act la Wimbledon, în proba de simplu, este Ilie Năstase, în 1972 şi 1976, ambele finale fiind pierdute.
https://i.eurosport.com/2020/03/20/2796514.jpg
Prin rezultatul finalei din 2019, Simona a oprit-o pe Serena Williams din a o egala pe Margaret Court, cea care deține recordul de cele mai multe titluri majore câștigate în carieră, 24 la număr. Serena Williams a câștigat de șapte ori turneul: 2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015 și 2016. Americanca a pierdut finala în 2004, 2008, 2014, 2019. La ediția de anul trecut, Simona Halep a pierdut un singur set pe tot parcursul Wimbledon-ului, împotriva Mihaelei Buzărnescu.

Ce a spus Simona după finala din 2019

Niciodată nu am jucat mai bine ca azi. Serena a fost mereu o inspiraţie. Am jucat mereu pentru a fi în faţa lojei regale. Am avut mari emoţii, stomacul meu nu a fost prea bine azi. Nu voi uita niciodată această zi, a fost visul mamei mele, îi mulţumesc pentru tot. La început am spus că dacă mă voi impune, voi fi membru pe viaţă aici, acum sunt fericită. Am lucrat mult pentru a mă impune aici, dar am început să simt jocul şi mingea şi abia aştept să revin anul viitor. Mulţumesc părinţilor, familiei, echipei, nu aş fi putut aici fără voi, datorită vouă sunt mai bună pe teren. Mulţumesc ţării mele, că mă susţine mereu, domnului Ţiriac, care este dur cu mine şi mă face mai bună. Este o onoare să fiu aici. A fost cel mai bun meci al meu, ştiam că trebuie să fiu agresivă, că trebuie să joc perfect ca să pot să o înving. A fost o inspiraţie pentru noi şi este în continuare, pentu toate jucătoarele. Şi a fost cu atât mai mult o zi minunată că am putut să câştig contra ei o finală de grand slam. Înseamnă foarte mult pentru mine şi pentru familia mea (n.r. - că e prima româncă învingătoare la Wimbledon), cred că pentru toţi românii este un rezultat care poate inspira mulţi copilaşi să se apuce de tenis şi să fie şi ei campioni într-o zi. Sunt mai mult decât bucuroasă şi vreau să mă bucur de acest moment cât se poate de mult. Vreau să mă bucur de ceea ce s-a întâmplat aici, o să-mi iau o vacanţă mică şi după aceea din nou la treabă. Sunt încrezătoare şi vom vedea de la zi ce se se va întâmpla. Pot să spun că este cea mai bună zi din viaţa mea, dar nu aş uita finala de la Roland Garros, care a fost primul meu grand slam. Pot să le pun pe aceeaşi linie şi să mă bucur de amândouă.
Tenis
Simona Halep, antrenament alături de echipa micilor tenismeni susținuți de Fundația Olimpică Română
IERI LA 13:31
Tenis
Breaking News: Ion Țiriac a vândut turneul de la Madrid. Anunțul făcut pe siteul oficial
06/12/2021 LA 12:19