22 octombrie 2014 este ziua pe care niciunul dintre suporterii Simonei Halep nu o poate uita, asta pentru că maniera în care campioana noastră a evoluat în acel meci contra celei mai titrate jucătoare de tenis din Era Open a fost pur și simplu definiția perfecțiunii. 6-0, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și cinci minute de joc, în grupe la Turneul Campioanelor.
Aflată în zi de grație, Simona a jucat perfect în fața unei Serena Williams blocată, fără suflu, fără putere de mobilizare. Terenul i-a aparținut Simonei, care nu a cedat decât două game-uri în tot meciul, ambele în setul secund. Atunci, americanca, la acea vreme lider mondial în WTA, a încercat să reintre în meci, să trimită partida în set decisiv, însă Simona nu i-a dat nicio șansă.

Simona și prima victorie uriașă a carierei

Tenis
Simona Halep, alături de Djokovic, Swiatek și Kyrgios la evenimentul anului 2022! Anunțul momentul
30/09/2022 LA 12:25
La acea vreme ocupanta locului 4 WTA, Simona Halep a obținut cea mai mare victorie a carierei de până atunci, în doar 65 de minute de joc, asta după ce pierduse cele trei partide disputate anterior cu Serena. Americanca a învins în 2011 în turul secund la Wimbledon, cu 3-6, 6-2, 6-1, în 2013 la Roma, cu 6-3, 6-0 în semifinale, și la Cincinnati 2013, cu 6-0, 6-4 în sferturi.
https://i.eurosport.com/2020/03/30/2800973.jpg
Serena a început partida din grupe de la Turneul Campioanelor cu un as, însă acela a fost probabil singura reușită a americancei în setul inaugural. Cea mai mica dintre surorile Williams nu s-a regăsit și a făcut greșeală după greșeală (18 erori neforțate în primul set, față de doar una Halep), astfel că a noastră campioană și-a trecut în cont primul set, în doar 20 de minute, cu un neverosimil 6-0.
Manșa secundă a început la fel de bună pentru Simona, cu un break, românca a avut 2-0, dar Serena a mai redus din erori, a câștigat primul său ghem (1-2), însă Halep a continuat evoluția de excepție și s-a desprins la 3-1, reușind un nou break pentru 4-1. Simo și-a valorificat din nou serviciul, a ajuns la 5-1, moment în care Serena și-a mai trecut în cont un game. Simona a închis apoi meciul, cu 6-2 în setul secund. Interesant este că la acel moment, Williams nu mai pierduse un set la zero din 2008, când sora sa Venus Williams se impunea cu 5-7, 6-1, 6-0 la Turneul Campioanelor, în Qatar.
https://i.eurosport.com/2020/03/30/2800974.jpg

Ce a spus Simona Halep după victoria categorică în fața Serenei Williams

E cel mai mare meci al vieții mele. Nu pot să explic acum ceea ce simt. Sunt foarte fericită. Vreau doar să mă bucur de acest succes. A fost visul meu să o înving pe Serena. Nu aș fi putut juca azi fără ajutorul fanilor și al românilor care au venit aici să mă susțină. Mă simt extraordinar. Trebuie să uit imediat acest meci și să mă concentrez mai departe pe turneu, pe următorul meci. Am fost agresivă și am luat mingea devreme. Am servit foarte bine. Mi-a funcționat serviciul și totul a mers bine. Mă simt foarte bine acum. Sunt foarte, foarte fericită.

Ce a spus Serena Williams după ce a fost învinsă clar de Simona Halep la Singapore

Creditul îi aparţine în totalitate Simonei şi nivelului înalt la care a evoluat. Eu am avut o prestaţie jenantă. Abia aştept să mai joc cu ea să-mi iau revanşa. Cu siguranță nu sunt la forma optimă, sunt aici și joc. Sunt departe de a fi la 100% din capacitate, dar asta nu are nicio legătură cu victoria lui Halep. Simona a jucat foarte bine, a făcut cel mai bun meci din cariera ei și, să fiu sinceră, abia aștept următoarea noastră întâlnire. Mă determină să merg acasă și să mă antrenez din greu, sămă antrenez special pentru ea.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Simona Halep revine pe teren în 2022! Marele anunț al fostului lider mondial: "E o onoare!"
29/09/2022 LA 11:02
Tenis
Serena Williams, despre motivele pentru care a decis să se retragă: "Trebuia doar să mă opresc"
28/09/2022 LA 11:02