Semifinala de la Wimbledon 2019 a reprezentat un meci extrem de încărcat din punct de vedere emoțional. Simona avea o șansă uriașă de a se califica în ultimul act la All England Club. În semifinală pe iarba de la All England Club, ea mai ajunsese o dată, în 2014, însă atunci s-a accidentat în meciul cu Bouchard și nu a mai putut lupta.
De partea cealaltă, Elina Svitolina avea și ea oportunitatea de a se califica în prima ei finală de turneu de Grand Slam, încă ucraineanca nu a putut ține pasul cu jocul excepțional al campioanei noastre. Simona avea să se califice în ultimul act după ce a învins-o în mod spectaculos pe Elina vitolina, scor 6-1, 6-3, după o oră și 12 minute de joc.

Un meci în care Simona a dictat ritmul

Roland Garros
Wilander & Henman, impresionați de Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros! Ce au remarcat
ACUM 2 ORE
Chiar dacă scorul spune că Simona a dominat partida, jocul a fost cu adevărat echilibrat. Svitolina a avut șansele ei, a încercat în mod constant să rupă ritmul și să reintre în meci, însă forța pe care Simona a pus-o în fiecare lovitură nu i-a lăsat ucrainencei timp pentru a schimba ceva, asta pentru că jocul Simonei s-a apropiat de perfecțiune în aproape toate meciurile din fazele superioare.
https://i.eurosport.com/2020/03/26/2799613.jpg
De altfel, meciul dintre Halep și Svitolina a debutat în forță. Primul game al semifinalei a durat nouă minute, iar sportiva noastră a reușit să anuleze trei mingi de break. S-a ajuns la deuce de cinci ori și s-au disputant 15 puncte, însă Simona a fost cea care și-a adjudecat acel prim game, care s-a dovedit a avea atât de multă însemnătate.
În game-ul al doilea, Simona Halep a făcut break-ul pe serviciul Elinei Svitolina, însă lupta dintre cele două jucătoare s-a întins pe durata a 12 minute de joc. Şi de această dată s-au jucat 15 puncte, însă schimburile de mingi au fost mult mai lungi. Lupta a fost una strânsă, setul doi a fost mai echilibrat, însă Simona nu s-a pierdut cu firea pentru nicio secundă.

Ce a spus Simona Halep după calificarea în finala Wimbledon 2019

Este unul dintre cele mai bune meciuri ale mele. Vreau să mă bucur de tenis. Nu a fost chiar atît de ușor cum o arată scorul, dar am luptat din greu ca să câștig. Am stat bine fizic, am avut o tactică bună. Am mai multă experiență pozitivă pe teren, nu mai renunț. Încerc să fiu cea mai bună, să lupt până la capăt. Nu contează cu cine voi juca în finală, e ultimul meci al turneului.

Ce a spus Elina Svitolina după semifinala pierdută în fața Simonei Halep

Primele două game-uri au fost foarte lungi. A fost dezamăgitor că nu mi-am câștigat șansele. În debut vrei să joci bine, vrei să demonstrezi că ești acolo să lupți. Dar nu cred că începutul a fost cheia meciului și cred că am ratat foarte multe șanse, dar întradevăr, șansele mele au fost în primele două game-uri, poate trei. Am avut emoții, dar cred că este asemănător cu celelelate meciuri, cu meciurile mari. Am jucat câteva, nu pot să zic. Nu am jucat atât de multe meciuri ca și ea, având în vedere că a câștigat deja un Grand Slam, știe cum este să câștigi un trofeu major în carieră. Nu cred că este vorba de lipsă de experiență la acest nivel, dar cred că a jucat incredibil astăzi. S-a mișcat foarte bine pe teren, a lovit mingea extraordinar. Am luat câteva decizii greșite în momentele cheie, ea a jucat extraordinar și de acolo este diferența de scor.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland Garros
Halep, consolată de colegele din circuit după eliminarea de la Roland Garros! Mesajele primite
ACUM 5 ORE
Roland Garros
Halep, reacție de mare campioană, după eșecul de la Roland Garros! Mesajul postat în miez de noapte
ACUM 9 ORE