Drobny a început să joace tenis la cinci ani și ca băiat de mingi a avut ocazia să urmărească pe viu jucători importanți printre care și compatriotul său Karel Kozeluh. El avea un serviciu cu stânga excelent și un forehand extraordinar. Drobny a jucat pentru prima oară la Wimbledon în 1938 însă a fost eliminat în prima rundă de Alejandro Russell. După Al Doilea Război Mondial, Drobny a reușit să îl învingă pe Jack Kramer în runda a cincea de la Wimbledon pentru ca apoi să piardă însă în semifinale.
Au venit și momente mai bune iar în 1951 și 1952 a câștigat Roland Garros, învingându-l în finală pe Eric Sturgess pentru ca apoi să-și rețină titlul în fața lui Frank Sedgman. Drobny a avut parte totuși și de două finale pierdute la Wimbledon în 1949 și 1952 pentru ca apoi să reușească într-un final să ia titlul în 1954 după ce l-a învins în finală pe Ken Rosewall. Era primul stângaci care câștiga la Wimbledon de la Norman Brookes.
Tenis
Un fost număr 1 ATP englez e convins: "Emma Răducanu va câștiga multe titluri dacă va face asta"
ACUM O ORĂ
Drobny a fost catalogat drept numărul 1 mondial în 1954 de către Lance Tingay de la Daily Telegraph. El câștigase și titlul la dublu la Roland Garros în 1948 împreună cu Lennart Bergellin dar și la dublu mixt cu Patricia Canning Todd la aceeași ediție.
Remarcabil a fsot că Drobny a participat la Wimbledon sub patru cetățenii diferite. În 1938, la doar 16 ani, el a participat fiind cetățean cehoslovac. Un an mai târziu, după invazia Germaniei și ocuparea Cehoslovaciei, el a reprezentat oficial Protectoratul Bohemia și Moravia. După Al Doilea Război Mondial, el a venit din nou ca cehoslovac iar în 1954 al deținea cetățenie egipteană și britanică. Drobny a fost singurul egiptean care a câștigat vreodată Wimbledon.

O legendă a tenisului dar și un campion la hochei

Între 1938 și 1949 Drobny a jucat ca mijlocaș în liga de hochei din Cehoslovacia. El a câștigat medalia de argint cu Cehoslovacia la Jocurile Olimpice din 1948. În ultimul meci, Cehoslovacia și Canada au încheiat la egalitate, 0-0, însă canadienii au luat medalia de aur pentru că aveau o medie de goluri mai mare per total. Drobny a marcat 9 goluri în 8 meciuri la acea Olimpiadă.
Drobny a făcut parte și din echipa Cehoslovaciei care a câștigat medalia de aur la Camionatul Mondial din 1947. Atunci a marcat 15 goluri în 7 meciuri, inclusiv un hat-trick în victoria decisivă împotriva SUA care a adus și titlul.
În 1997, Drobny a fost introdus în Hall of Fame-ul Federației Internaționale de Hochei. El ar fi putut să fie primul jucător european care ar fi evoluat în NHL când cei de la Boston Bruins i-au oferit 20.000 de dolari pentru a juca la ei. Se pare că Drobny a refuzat pentru că a vrut să poată juca și tenis vara. Primul european care a jucat în NHL a fost în cele din urmă suedezul Ulf Sterner, cel care a ajuns la New York Rangers, abia în 1965.
Australian Open
Berrettini - Monfils - Australian Open
ACUM 3 ORE
Australian Open
Australian Open 2022 | Top 5 lovituri din prima zi a sferturilor de finală
ACUM 3 ORE