Decizia liderului mondial Ashleigh Barty de a sări peste ediția din acest an a turneului de la US Open este urmată și de alte retrageri importante de pe tabloul feminin.
Jelena Ostapenko, campioană la Roland Garros în 2017 și a 41-a jucătoare a lumii în acest moment, a luat decizia de a nu participa la Grand Slam-ul american, nemulțumită și de gradul mare de incertitudine ce planează asupra turneelor de tenis. Sunt reguli diferite, în țări diferite. În Europa, a fost mai strict, în timp ce fetele din Statele Unite s-au antrenat tot timpul. O vizită în SUA nu intră în planul meu, pentru că este prea periculos să te sui în mașină și să mergi până acolo. Eu încă am dubii că US Open-ul se va juca în acest an”, a declarat Ostapenko, citată de Tennis World USA.
Qiang Wang, care, de pe poziția 29 WTA s-ar fi aflat în mod evident pe lista capilor de serie la New York, s-a retras și de la Western & Southern Open (jucat tradițional la Cincinnati, dar mutat în acest an la New York, din rațiuni ce țin de gestionarea epidemiei de coronavirus), și de la US Open. Sportiva din China și-a motivat decizia prin restricțiile de călătorie în vigoare și dorința de a se simți în siguranță.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN 2022 LIVE BLOG | Halep, Cîrstea și Begu, în turul 2. Sabalenka, meci chinuitor
PESTE 23 MINUTE

Qiang a renunțat la antrenor, din cauza pandemiei

Qiang Wang se confruntă în acest moment cu multe probleme. Din cauza restricțiilor de călătorie în vigoare, ea a întrerupt în cele din urmă colaborarea cu antrenorul monegasc Thomas Drouet, cel care reușise să ducă mai departe cu succes proiectul început cu sportiva chineză de regretatul tehnician australian Peter McNamara, răpus de cancer în iulie 2019.
Drouet, care și-a trecut în CV colaborări fructuoase cu Marion Bartoli și Timea Babos, a lucrat intensiv pentru a-i oferi lui Qiang Wang un plus la capitolul agresivitate, iar rezultatul de la Melbourne (victorie cu 7-5 în decisiv în fața Serenei Williams și prezență în optimi) a fost unul impresionant. Antrenorul și-ar fi dorit să fie plătit în continuare, măcar în proporție de 50%, însă sportiva nu a fost de acord, din moment ce nu încasa nici ea vreun ban.
Tenis
Kyrgios s-a bucurat precum Cristiano Ronaldo, după ce a câştigat la Australian Open
ACUM 7 MINUTE