Novak Djokovic a fost de curând proaspăt încoronat la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, după o finală pe care a dominat-o de la un capăt la celălalt în compania lui Daniil Medvedev. Puțini știu că marele campion sârb a trebuit să înfrunte momente extrem de dificile în cariera sa pentru a deveni campionul care este azi.
În urmă cu 11 ani, pe arena Philippe Chatrier, actualul lider mondial din ATP ceda în fața austriacului Jurgen Melzer, după ce câștigase primele două seturi și părea în total control. Meciul din sferturile de finală s-a terminat 6-3, 6-2, 2-6, 6-7 (3), 4-6, iar la final, Nole s-a închis în vestiar și a început să plângă, în urma disputei pe care credea că o va câștiga confortabil.

Novak Djokovic, despre drama neștiută din cariera lui

Astana Open
Medvedev, calificare fără emoții în sferturi la Astana! Se conturează un posibil duel cu Djokovic
ACUM 5 ORE
După ce a câștigat primele două seturi în mod autoritar, ceva în mentalul lui Nole s-a schimbat dramatic. După meci, membrii din staff-ul lui au intrat în vestiar pentru a discuta cu sârbul, dar au înțeles că nu e momentul, având în vedere starea emoțională pe care o avea Novak. Aceștia au ales să-l lase pe sârb să-și "înfrunte" demonii, iar Djokovic a apreciat acel moment mai mult decât oricând.
La 11 ani de la acel moment, Novak Djokovic a vorbit despre acel moment, ținând să scoată la iveală trăsăturile pe care oamenii din echipa lui trebuie să le aibă pentru a putea lucra cu el. Nole a evidențiat relațiile de prietenie pe care le-a închegat cu oamenii din staff-ul său și despre capacitatea lor de înțelegere a stărilor emoționale extreme prin care sârbul poate trece în cadrul competițiilor.
"Vajda (n.r.: antrenorul Marian Vajda) și Miljan Amanovic (n.r.: fizioterapeutul sârbului) m-au lăsat să plâng în vestiar și le sunt recunoscător pentru acel moment. A fost un moment-cheie. Povestea în lumea sportului mondial e că un antrenor trebuie să-ți ridice moralul, să te facă mai puternic atunci când te simți vulnerabil. Dar pentru mine, cei mai buni antrenori sunt acei oameni care sunt alături de tine din postura de prieteni, acei oameni pe umărul cărora poți plânge, acei oameni care-ți înțeleg trăirile", a declarat Djokovic, în cadrul unui podcast al lui Chervin Jafarieh.
La șase ani distanță după drama trăită la Paris, Novak Djokovic reușea să câștige titlul la Roland Garros în premieră. De altfel, aceea a fost singura lui reușită pe zgura din Paris, turneu la care Rafael Nadal deține supremația absolută, cu 13 titluri câștigate.
Astana Open
Djokovic, calificare en-fanfare în sferturi la Astana Open! Sârbul a trecut de Van De Zandschulp
ACUM 7 ORE
Tenis
Novak Djokovic a vorbit despre Australian Open 2023! Ce trebuie să se întâmple ca să participe
ACUM 14 ORE