Getty Images

Drama prin care trece Sabalenka, posibila viitoare adversară a Simonei Halep la Adelaide

Drama prin care trece Sabalenka, posibila viitoare adversară a Simonei Halep la Adelaide

14/01/2020 la 11:59Actualizare 14/01/2020 la 12:02

Aryna Sabalenka (21 de ani), posibila viitoare adversară a Simonei Halep în sferturile de finală de la Adelaide, trece prin momente foarte grele. Tatăl ei a încetat din viață în această iarnă, iar sportiva din Belarus vrea să îi cinstească memoria printr-un joc care să o aducă pe locul întâi în lume.

Numărul 12 mondial trece prin momente extrem de dificile, după ce în această iarnă tatăl său a murit. Aryna era extrem atașată de acesta și, pentru a-i cinsti memoria, s-a decis să se pregătească mai bine ca niciodată, pentru a-i împlini visul. Fost jucător de hochei, tatăl său își dorea mai mult ca orice să o vadă pe Aryna numărul unu mondial.

"Tatăl meu voia ca eu să fiu numărul unu în clasamentul WTA. Voi face tot ce depinde de mine să fiu prima în lume pentru el", a spus Sabalenka, la Adelaide.

Revenire spectaculoasă pentru Sabalenka

În turul întâi de la Adelaide, jucătoarea din Belarus a avut parte de o întâlnire teribil de grea, contra sportivei din Taiwan, Su-Wei Hsieh. Sportiva asiatică a avut 5-3 în decisiv și serviciul, dar Sabalenka a revenit impresionant, impunându-se în cele din urmă cu scorul de 5-7, 6-1, 7-5.

Sabalenka a terminat anul 2019 în forță, cu victorii la Mertens, Muchova sau Kiki Bertens, însă la Shenzhen, la primul turneu de anul acesta, a pierdut neașteptat în fața Kristinei Pliskova, scor 4-6, 4-6.

Simona Halep va juca în sferturile de finală joi, miercuri dimineață urmând a avea loc disputa Sabalenka - Pera, care va stabili adversara campioanei de la Wimbledon.

După Adelaide, urmează Australian Open, turneu transmis în direct de Eurosport și Eurosport Player.

Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.