Simona Halep a oferit știrea momentului în tenisul mondial. Tocmai l-a angajat ca antrenor cu normă întreagă pe Patrick Mouratoglou, cel care a pregătit-o pe Serena Williams în ultimii 10 ani.
Românca și-a început deja pregătirea la Academia Mouratoglou, iar perechea își va începe colaborarea în WTA, la turneul de la Madrid.
Tenis
Simona Halep a dezvăluit ce a făcut-o să apeleze la Mouratoglou: "Pentru asta l-am admirat mereu"
ACUM 29 MINUTE
"Mă cunoașteți ca fiind antrenorul Serenei Williams. Astăzi încep un nou capitol în cariera mea: sunt antrenorul cu normă întreagă a Simonei Halep", a scris Patrick Mouratoglou, care a mai îndrumat jucători de top precum Stefanos Tsitsipas și Coco Gauff în ultima vreme. El nu a mai fost însă antrenor cu normă întreagă de la Wimbledon 2021, când Serena Williams s-a accidentat și apoi jucătoarea a fost nevoită să se retragă de la US Open.
Antrenorul francez, în vârstă de 51 de ani, a declarat pentru Tenis Majors că și-a dat seama că îi lipsea foarte mult să antreneze, chiar mai mult decât credea.

Acordul lui Patrick Mouratoglou cu Simona Halep a fost realizat în două etape

Acordul lui Patrick Mouratoglou cu Simona Halep a fost realizat în două etape. Mai întâi, fostul număr 1 mondial a vizitat Academia Mouratoglou, prima din Europa, situată între Nisa și Cannes, înainte de a zbura la Indian Wells. Pe terenurile Academiei Mouratoglou, antrenorul și jucătorul s-au cunoscut, dar au exclus inițial ideea unei colaborări.
În timp ce Halep a ajuns în semifinale la Indian Wells, Mouratoglou a zburat la casa Serenei Williams, ocazie cu care și-a exprimat din nou interesul de a antrena în WTA. Marea campioană din SUA continuă să-și amâne întoarcerea pe teren. "După această discuție, am știut că măcar pe termen scurt aș putea începe să lucrez ca antrenor cu altcineva",a mărturisit Mouratoglou.
Vorbind despre Simona Halep, antrenorul francez a declarat pentru sursa citată: "Ea a fost numărul 1, a câștigat Grand Slam-uri. Nu există niciun motiv pentru care Simona nu ar putea să facă asta din nou. Ea este o campioană. De asemenea, simt că are o marjă mare de îmbunătățire în multe aspecte și încă îi este foarte foame de rezultate. Astfel, cred că este o bază fantastică pentru a construi ceva și cu scopul de a obține cel puțin rezultatele dinainte."
Mouratoglou a precizat apoi că Simona Halep este o jucătoare incredibilă.
"Nu cred că ar trebui să punem limite. Îmi doresc întotdeauna să mă uit la fiecare detaliu și să îmbunătățesc fiecare detaliu, care cred că poate fi îmbunătățit, fie că este din punct de vedere fizic, mental, tehnic, tactic. Așa că am analizat deja o mulțime de lucruri, de la modul în care se prezintă fizic, la joc în general și la antrenamente. Sunt multe lucruri pe care le văd și cred că putem să le facem mai bine. Și ea este complet în această mentalitate. "
Mouratoglou recunoaște că nu a cunoscut-o prea bine pe Halep înainte. "Serena a învins-o de cele mai multe ori (10-2), cu excepția unui meci foarte important, care a fost finala de la Wimbledon, unde a jucat un tenis incredibil. Dar i-am respectat jocul și intensitatea. Și știam de fiecare dată când Serena o întâlnea, că atunci va scădea puțin din concentrare, Simona va fi deasupra ei imediat. "

Cum au decurs primele discuții Mouratoglou - Halep

Vizavi de primele discuții cu Simona, antrenorul a dezvăluit: "Conexiunea a mers sincer foarte rapid. Uneori simți imediat legătura. Uneori durează mult. În cazul Simonei, a fost instantaneu, într-adevăr. După cum am spus, este super inteligentă și, de asemenea, super sensibilă. A fost foarte deschisă cu mine."
Vorbind despre prima parte a sezonului 2022, Patrick Mouratoglou consideră că Simona a avut un parcurs decent:
"Doha, Dubai nu au fost grozave, cred că a fost o perioadă în care a fost puțin pusă sub semnul întrebării, așa că nu a jucat bine. Dar apoi cred că a făcut un efort mare la Indian Wells, ajungând în semifinale, fiind accidentată din primul meci. Ea s-a descurcat bine până acum, dar simt că se poate descurca mult mai bine. "
Mouratoglou și Halep vor călători împreună pentru prima dată în WTA la turneul de la Madrid (28 aprilie – 7 mai).
Tenis
Povestea lui Ilie Năstase, primul campion al României la Roland Garros, în 1973
ACUM O ORĂ
Roland Garros
Tot ce trebuie să știi despre Roland Garros 2022. Când își află Simona Halep adversarele de la Paris
ACUM 2 ORE