Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Halep, revenire marcă înregistrată în sferturi, la Dubai. Simona a dat senzația că e de nebătut

Cristian Mihală

Publicat 20/02/2020 la 20:55 GMT+2

Simona Halep (cap de serie numărul unu) s-a calificat spectaculos în semifinalele de la Dubai. Românca a trecut de Aryna Sabalenka, scor 3-6, 6-2, 6-2. În penultimul act, campioana noastră o va întâlni pe Jennifer Brady.

Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep continuă să ne ofere meciuri palpitante, deși meciul cu Sabalenka nu se compară cu cel din sferturi, contra lui Ons Jabeur, din punct de vedere al trăirilor.
Meciul a început precum unul dintre doi jucători din circuitul masculin cu servicii puternice. În primele 5 gameuri, niciuna dintre jucătoare nu a reușit să câștige mai mult de un punct pe serviciul advers. La 3-2 pentru sportiva din Belarus, Simo a comis câteva greșeli, permițându-i adversarei să facă breakul. Învingătoarea de la Wimbledon a revenit cu rebreak, dar finalul de set a găsit-o fără nerv, fără vlagă.
O jucătoare extrem de inteligentă, Halep a înțeles că trebuie să schimbe fundamental abordarea pentru a avea o șansă. Exact ca în partida de miercuri, cu Jabeur, Simo a modificat total registrul. A fost mult mai agresivă și, cu fiecare game trecut, a câștigat din încrederea pierdută pe final de primă manșă. După o prestație pe alocuri entuziasmantă, campioana noastră a trimis partida în set decisiv, după ce a câștigat manșa cu 6-2.
În decisiv, în multe momente Sabalenka a reușit să își ridice nivelul, prin comparație cu setul doi, dar Simo a fost prea puternică. S-a deplasat incredibil, reușind lovituri de passing spectaculoase și a dat senzația că, dacă ar juca astfel mereu, puține sportive ar fi capabile să o învingă.
S-a terminat 3-6, 6-2, 6-2, după o oră și 38 de minute, iar acum marea noastră campioană se gândește la semifinale.

Halep - Brady în semifinale la Dubai

Totul indica, la tragerea la sorți de săptămâna trecută, o posibilă semifinală cu repetiție la Dubai. Halep și Muguruza păreau cele mai puternice sportive de pe partea superioară de la turneul din Emiratele Arabe Unite și Simo cu siguranță că voia să își ia revanșa pentru penultimul act de la Melbourne.
Dar Jennifer Brady e într-o formă uimitoare și a demonstrat asta încă o dată împotriva ibericei, în sferturi. Venită din calificări, sportiva de pe locul 52 WTA a trecut pe tabloul principal de adversare mult mai bine cotate: Elina Svitolina, Marketa Vondrousova și, azi, de Garbine Muguruza.
Sportiva din SUA s-a impus la capătul a două ore și 12 minute de luptă echilibrată, scor 6-7(5), 6-3, 6-4. Impecabilă în momentele cheie ale partidei (a salvat 9 din cele 10 mingi de break ale adversarei), Brady a impresionat cu constanța sa. A reușit să o țină pe Muguruza destul de mult în puncte, lucru care i-a displăcut profund jucătoarei spaniole.
Brady are un stil de joc foarte incomod, însă Halep pare să se simtă în largul ei în momentele în care o întâlnește. Anul trecut, la Mastersul Canadei, campioana de la Wimbledon la capătul unui meci dramatic, scor 4-6, 7-5, 7-6(5). În 2020, Halep și Brady au fost din nou față în față la Australian Open. După un prim set foarte greu, sportiva noastră a ridicat nivelul și s-a impus, scor 7-6(5), 6-1. Astfel, dacă va trece de Sabalenka, Halep pare a avea un avantaj mare în perspectiva semifinalei. Atât din prisma duelurilor directe, dar și al faptului că sporitva din SUA e mult mai obosită, după turul de forță de la Dubai.
A fost un meci dificil. Am mai jucat acum câteva luni și am ajuns până la setul decisiv. Mă bucur că am trecut de acest meci, aștept turul următor. Mă simt foarte bine în Australia, îmi place să joc aici. În setul al doilea mi-am găsit ritmul mai bine, am reușit s-o plimb mai mult pe teren. Am fost mai puternică și m-am descurcat mai bine în setul secund | Simona Halep, după disputa cu Brady de la Melbourne.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo