Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

4 românce au jucat azi în turul 1 la Dubai! Bogdan, Patricia & Begu, eliminate! Cîrstea, în turul 2

Nicu Savin

Actualizat 08/03/2021 la 19:33 GMT+2

Primul turneu de 1000 de punte din circuitul WTA al anului a început ieri la Dubai. Astăzi vor intra în concurs și cele 4 reprezentante ale României: Ana Bogdan, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Patricia Țig.

Ana Bogdan

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / Irina Begu a fost învinsă în primul tur de la Dubai de iberica Garbine Muguruza. Sportiva noastră a cedat în două seturi, scor 6-3, 7-5.
UPDATE / Patricia Ţig a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko în două seturi, cu 6-3, 6-3, luni, în prima rundă a turneului WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), după o oră și 21 de minute de joc.
UPDATE / Ana Bogdan (101 WTA) a părăsit turneul de la Dubai încă din turul inaugural. Sportiva noastră a fost învinsă de Marketa Vondrousova, fosta finalistă de la Roland Garros, cu scorul de 6-4, 6-4, după o oră și 34 de minute de joc. Ana venea din calificări, acolo unde le învinsese pe Buyukakcay și Rakhimova.
Simona Halep a decis să nu participe la Turneul WTA 1000 de la Dubai, dar România are 4 reprezentante pe tabloul principal. Patricia Țig și Sorana Cîrstea au avut asigurată prezența în primul tur datorită clasamentului, iar Ana Bogdan și Irina Begu au ajuns pe tablou după ce au trecut de calificări.
Prima va intra în concurs Ana Bogdan (101 WTA), care va da piept cu Marketa Vondrousova (20 WTA), finalista de la Rolland Garos din 2019. Cele 2 s-au mai întâlnit o singură dată, la Rolland Garos 2018, românca impunându-se atunci în 3 seturi.
Sorana Cîrstea (67 WTA) are un meci teoretic mai ușor în primul tur. Tenismena din Târgoviște o va întâlni pe Lesia Tsurenko (142 WTA), venită din calificări. Sorana acâștigat ambele confruntări directe de până acum, dar acest lucru nu este neapărat relevant, deoarece ultima dintre ele a avut loc în 2016, la Istanbul, pe zgură.
Irina Begu

Patricia Țig și Irina Begu înfruntă în primul tur câștigătoare de Grand Slam

Celelalte două românce de pe tabloul de simplu vor avea fiecare adversare care au în palmares trofee de Grand Slam. Patricia Țig (61 WTA) va juca cu Jelena Ostapenko (51 WTA), câștigătoarea de la Rolland Garos din 2017. Ostapenko a câștigat singurul duel direct dintre cele 2, la St.Petersuburg, în 2015.
În fine, Irina Begu (73 WTA) are o misiune imposibilă în fața lui Garbine Muguruza (16 WTA), iberica cu 2 trofee de Grand Slam în palmares (Rolland Garos-2016 și Wimbledon-2017). Muguruza vine după o finală jucată la Doha săptămâna trecută, pierdută însă categoric în fața Petrei Kvitova. Begu și Muguruza s-au întâlnit de 4 ori în carieră, românca având un singur succces, la Madrid în 2016.
Turneul de la Dubai are premii totale în valoare de 1.835.490 de $, iar câștigătoarea va fi recompensată cu 1000 de puncte în clasamentul WTA. Simona Halep este deținătoarea trofeului, după ce a învins-o anul trecut în ultimul act pe Elena Rybakina.
Prima ediție a turneului de la Dubai a avut loc în 2001 și a fost câștigată de Martina Hingis. Justine Henin are cele mai multe trofee la acest turneu (4), iar dintre jucătoarele active Venus Williams deține recordul, cu 3 titluri. Simona Halep și Elina Svitolina au triumfat și ele în câte 2 rânduri fiecare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo