Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ilie Năstase, sfat pentru Simona Halep, după înfrângerea cu Ostapenko: "Eu n-aș proceda așa!"

Irina Aldea

Actualizat 19/02/2022 la 17:08 GMT+2

Simona Halep a fost eliminată ieri în semifinale la turneul de la Dubai. Sportiva noastră a câștigat primul set, dar Jelena Ostapenko a revenit și s-a calificat în premieră în finala turneului din Emiratele Arabe Unite. Ilie Năstase a comentat prestația româncei și i-a oferit un sfat.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep s-a oprit ieri în semifinale la turneul de 500 de puncte de la Dubai. Sportiva noastră a cedat în fața Jelenei Ostapenko în trei seturi foarte disputate, scor 6-2, (0) 6-7, 0-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 37 de minute de joc. În marea finală de azi, Ostapenko o întâlnește pe Veronika Kudermetova, care a beneficiat de abandonul Marketei Vondrousova.
Pentru prezența în semifinale, Simona Halep va primi un premiu în valoare de 37.500 de dolari. Chiar dacă a ajuns în penultimul act al competiției, dubla campioană de Grand Slam din Constanța va înregistra o nouă coborâre în clasamentul WTA: va ocupa locul 27. Simona Halep a câștigat în două rânduri turneul WTA de la Dubai: 2015 (6-4, 7-6(4) cu Karolina Pliskova) și 2020 (3-6, 6-3, 7-6(5) cu Elena Rybakina).

Ce spune Ilie Năstase despre înfrângerea încasată de Simona Halep de la Jelena Ostapenko

Ilie Năstase i-a transmis Simonei Halep să nu-și mai concentreze toată energia pe turneele "mici" și să aibă mai mult în vedere competițiile majore: "Eu îmi doresc ca Simona să joace mai puține turnee mici, e mult mai importantă să fie odihnită și 100% la turneele mari. Eu n-aș juca turnee mici înaintea unui turneu de Grand Slam. Fiecare sportiv știe cum e mai bine", a spus Ilie Năstase pentru Fanatik.
"Ea trebuie să se odihnească puțin și să își ia mai mult timp după accidentări și să nu revină imediat dacă nu e complet refăcută. Asta e problema. Stai mai mult timp să îți revii, dar știi că nu te mai accidentezi", a adăugat fostul mare tenismen român. Chiar și așa, Ilie Năstase crede în șansele Simonei de a câștiga un nou titlu de Grand Slam: "Simona are șanse bune să câștige încă un turneu de Mare Șlem. E acolo în față și nu contează clasamentul. Însă dacă își folosește fizicul atât de mult, pentru că știm că are accidentări și la glezne, mai ales pe zgură, unde trebuie să alerge…", a conchis acesta.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo