Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jelena Ostapenko e campioană la Dubai! După Simona Halep, letona a trecut și de Kudermetova

Irina Aldea

Actualizat 19/02/2022 la 18:31 GMT+2

Jelena Ostapenko a produs o nouă evoluție foarte bună în Emiratele Arabe Unite și e noua campioană de la Dubai, după ce a trecut în minimum de seturi de Veronika Kudermetova.

Jelena Ostapenko

Credit imagine: Getty Images

Jelena Ostapenko, a 21-a jucătoare a lumii, a câștigat titlul la turneul de 500 de puncte de la Dubai. Letona, campioană în 2017 la Roland Garros, a învins-o în marea finală pe rusoaica Veronika Kudermetova, ocupanta locului 31 WTA, cu scorul de 6-0, 6-4, la capătul unui meci care a durat doar o oră și 6 minute de joc.
Datorită parcursului ei foarte bun de această săptămână, Jelena Ostapenko va urca până pe poziția a 13-a începând de luni în clasamentul WTA. Acesta este cel de-al 5-lea titlu al carierei pentru sportiva de 24 de ani din Letonia. După ce a eliminat 4 campioane de Grand Slam la rând (Kenin, Swiatek, Kvitova, Halep) și a revenit de la 0-1 la seturi în ultimele trei runde, Jelena Ostapenko a cucerit titlul la Dubai - primul ei titlu pe teren dur din 2019.

Jelena Ostapenko, parcurs excelent la Dubai

Înainte de turneul de la Dubai, Jelena Ostapenko s-a mai impus la Eastbourne, în 2021, la Luxemburg, în 2019, și la Seoul și Roland Garros în 2017. Acțiunea de azi nu s-a încheiat pentru Jelena Ostapenko, asta pentru că letona va reveni pentru finala de dublu, pe care o joacă în compania ucrainencei Lyudmyla Kichenok, împotriva echipei formate din Kudermetova și Mertens.
Ostapenko s-a aflat cel mai sus în clasamentul WTA pe locul 5 (19 martie 2018), iar de-a lungul carierei a adunat din tenis $10.399.507 (fără premiul de la Dubai). Are 280 de victorii și 171 de înfrângeri în circuitul mondial. Ostapenko va primi un cec în valoare de 104.180 de dolari și 470 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo