Simona Halep s-a oprit ieri în semifinale la turneul de 500 de puncte de la Dubai. Sportiva noastră a cedat în fața Jelenei Ostapenko în trei seturi foarte disputate, scor 6-2, (0) 6-7, 0-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 37 de minute de joc. În marea finală de azi, Ostapenko o întâlnește pe Veronika Kudermetova, care a beneficiat de abandonul Marketei Vondrousova.
Pentru prezența în semifinale, Simona Halep va primi un premiu în valoare de 37.500 de dolari. Chiar dacă a ajuns în penultimul act al competiției, dubla campioană de Grand Slam din Constanța va înregistra o nouă coborâre în clasamentul WTA: va ocupa locul 27. Simona Halep a câștigat în două rânduri turneul WTA de la Dubai: 2015 (6-4, 7-6(4) cu Karolina Pliskova) și 2020 (3-6, 6-3, 7-6(5) cu Elena Rybakina).
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 2 ORE

De ce nu a avut nevoie Jelena Ostapenko de "un plan B" împotriva Simonei Halep la Dubai

Jelena Ostapenko, campioană în 2017 la Roland Garros, este convinsă că Simonei nu-i place să joace împotriva tenismenelor cu un stil agresiv: "A jucat un tenis complet diferit față de cel al Petrei (Kvitova - n.red.). A jucat mult mai lent, aproape fără ritm în comparație cu Petra. Trebuia să fac un pas în față, ceea ce n-am făcut în primul set. Când am înțeles asta lucrurile s-au schimbat și am început să-mi fac jocul".
"Știam că trebuie să joc agresiv indiferent de situație. Nu-i place să joace împotriva tenismenelor cu un stil agresiv. Chiar știam că trebuie să o fac astăzi, tot meciul, chiar dacă ratez uneori, ceea ce am făcut. Cred că m-a ajutat să câștig. Nu mi-a trebuit un Plan B, ci a trebuit să pun în aplicare Planul A", a spus Ostapenko la conferința de presă de după meciul din semifinale.
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
ACUM 7 ORE
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
ACUM 20 ORE