Jelena Ostapenko a obținut azi calificarea în semifinale la turneul de 500 de puncte WTA de la Dubai, după un meci de-a dreptul nebun disputat în compania Petrei Kvitova, 25 WTA. Letona, clasată pe locul 21 WTA, a produs o revenire spectaculoasă și s-a impus cu scorul de 5-7, 7-5, 7-6 (9), după două ore și 42 de minute de joc. În continuare va juca împotriva Simonei Halep pentru un loc în semifinale, dacă românca trece de Ons Jabeur.
Deși scorul întâlnirilor directe e 1-1 (Roland Garros 2017 – 4-6, 6-4, 6-3 pentru Ostapenko și Beijing 2017 – 6-2, 6-4 pentru Halep), Jelena Ostapenko e convinsă că sportiva noastră nu-i poate ține piept atunci când ea joacă agresiv. Până să dea de Ostapenko și să încerce să-i demonstreze contrariul, Simona Halep trebuie să treacă de testul "Ons Jabeur".
Roland Garros
Simona Halep și-a aflat adversarele la Roland Garros! Cu cine joacă celelalte românce la Paris
IERI LA 14:51

Jelena Ostapenko nu are nicio emoție cu Simona Halep la Dubai

"Mă bucur că am câștigat. O victorie este o victorie. Amândouă sunt jucătoare foarte bune. Ons are multă varietate, poate tăia mingile, poate lovi foarte bine. A jucat foarte bine. Simona este o jucătoare constantă. Dacă joc cu ea, trebuie să fiu agresivă. Cel mai probabil se va apăra. Voi aștepta să văd cu cine voi juca.
Am jucat cu ea acum mult timp. Trebuie să o urmăresc din nou. Principalul lucru este că, indiferent cât era scorul, când am jucat agresiv, de cele mai multe ori, am câștigat meciurile. În special în finala de la Roland Garros. Chiar dacă am pierdut, când am intrat pe teren, Halep nu a putut să îmi țină piept.
E doar începutul sezonului, dar vreau să ajung în top 10 sau, de ce nu, chiar mai sus. Nu mă voi opri din muncă. Vreau să joc din ce în ce mai bine și să devin mai bună. Pentru mine este doar începutul. Chiar dacă mă emoționez, lupt, încerc să nu mai pierd puncte așa cum o făceam înainte. Înainte când mă emoționam, eram așa toată partida. Acum lupt. Încerc să mă relaxez", a declarat Jelena Ostapenko la conferința de presă, potrivit Digi Sport.
Miami Open
"Ea nu renunță niciodată! E un model extraordinar!" Simona Halep, lăudată de noul lider WTA
29/03/2022 LA 08:44
Tenis
Simona Halep, parcurs facil la Miami! Sorana Cîrstea, tragere la sorţi de coşmar
21/03/2022 LA 05:46