Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ana Bogdan, victorie mare la Dubai! A învins o jucătoare de top și va avea un meci de gală în optimi

Nicu Savin

Publicat 21/02/2023 la 16:26 GMT+2

Ana Bogdan a învins-o pe Shelby Rogers, scro 7-6 (3), 6-3 și s-a calificat în optimile turneului WTA 1000 de la Dubai. În runda următoare, românca va avea o adeversară infernală, urmând a o întâlni pe Jessica Pegula, a 3-a jucătoare a lumii.

Ana Bogdan

Credit imagine: Getty Images

Ana Bogdan face un turneu uriaș la Dubai, primul din categoria WTA 1000 al sezonului. Românca a început din calificări și a ajuns deja în optimile de finală, fără să piardă set. După victoria cu Laura Siegemund în primul tur, sportiva din Sinaia a făcut o "victimă" cu nume în turul secund, trecând de Shelby Rogers, a 35-a jucătoare a lumii.
Primul set a fost unul extrem de echilibrat și s-a decis la tie-break, asta după ce Ana a făcut break la 6-5 pentru americancă. Sportiva din Sinaia a avut nervii mai tari și s-a impus cu 7-3 în tie-break, iar acest lucru i-a oferit un imbold moral pentru setul secund.

Ana Bogdan, în optimi la Dubai, după o victorie mare cu Shelby Rogers

Ana a reușit să câștige pe serviciul advers în chiar primul game, iar în continuare a avut o evoluție solidă, obținând o victorie de prestigiu. După două ore și 8 minute de joc, sportiva noastră s-a impus cu scorul final de 7-6 (3), 6-3.
Rezultatul de azi este de departe cel mai important al sezonului pentru Ana Bogdan, care nu reușise să treacă de primul tur decât odată până acum (a făcut tur 2 la Adelaide). De asemenea, românca a întrerupt o serie de 7 meciuri fără succes contra adversarelor de top 50, începută în iulie anul trecut. Pentru un loc în sferturile de finală, românca va avea o adversară foarte dificilă în persoana Jessicăi Pegula.
A 3-a jucătoare a lumii a avut un prim tur liber și azi a trecut în 3 seturi de Victoria Tomova. Ana Bogdan și Jessica Pegula s-au mai întâlnit de două ori în carieră, dar au trecut 8 ani de la cele două dueluri. În 2015, americanca s-a impus în calificările de la 'S-Hertogenbosh (6-3, 2-6, 6-4) și Ilkey (6-3, 6-4).
Pentru calificarea în optimile de finală la Dubai, Ana Bogdan va primi 120 de puncte WTA și un cec în valoare de 31,650 de $. Indiferent ce va face în meciul cu Jessica Pegula, Ana Bogdan va urca câteva poziții bune în clasamentul WTA după acest turne. Românca a început competiția pe locul 75 WTA, iar în ierarhia LIVE este deja pe locul 56, iar cu o victorie în fața americancei ar intra din nou în Top 50.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo