Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barbora Krejcikova, campioană la Dubai, într-o finală în care nu i-a dat șanse liderului Swiatek

Eurosport
DeEurosport

Publicat 25/02/2023 la 19:21 GMT+2

Barbora Krejcikova nu i-a dat nicio șansă liderului mondial, Iga Swiatek, în finala de la Dubai, pe care și-a adjudecat-o fără drept de apel, în două seturi, scor 6-4, 6-2.

Barbora Krejcikova batte Iga Swiatek e vince il WTA 1000 di Dubai 2023

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Liderul mondial WTA, Iga Swiatek, nu a avut nicio șanșă în finala turneului de la Dubai, fiind învinsă fără drept de apel de Barbora Krejcikova, jucătoarea clasată pe poziția 30 WTA.
Iga Swiatek a ratat așadar șansa să câștige cel de-al 13-lea titlu al carierei, după ce a fost înfrântă categoric, în minimum de seturi, scor 6-4, 6-2.
Cu cinci finale de turneu WTA 1000 câștigate în trecut, poloneza nu a mai avut șanse în cea de-a șasea. La Dubai, Iga Swiatek a trecut de Leylah Fernandez, Liudmila Samsonova, Karolina Pliskova (retrasă din competiție) și Coco Gauff, cedând doar 9 game-uri până în ultimul act.
Barbora Krejcikova a jucat perfect și și-a trecut trofeul în palmares, la capătul unui meci care a durat mai bine de o oră și jumătate.
Deși a plecat cu prima șansă în marea finală, poloneza nu a reușit să descifreze jocul adversarei, care s-a ridicat la nivelul meciului din finala Roland Garros 2021, atunci când, de asemenea, a ieșit câștigătoare.
CITEȘTE ȘI:

Barbora Krejcikova, campioană la Dubai

Iga Swiatek a început rău meciul și și-a pierdut primul serviciu. S-a mers cap la cap până la 4 egal, atunci când poloneza a greșit din nou serviciul, iar adversara a închis setul la 6-4, după 44 de minute de joc.
În setul secund, echilibrul s-a menținut doar până la 2-2, moment în care Krejcikova a dictat ritmul pe teren și a câștigat următoarele patru game-uri, fără speranțe pentru liderul mondial, câștigând finala cu 6-2, după o oră și 32 de minute de la prima minge.
În urma victoriei, jucătoarea de 27 de ani își adjudecă primul său titlu WTA 1000 și al 6-lea titlu WTA la simplu. După o săptămână perfectă la Dubai, tenismena de pe locul 30 WTA va urca până pe poziția a 16-a în clasament.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo