Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea, duel cu o campioană de Grand Slam în primul tur la Dubai! Ghinion pentru româncă la tragerea la sorți

Irina Aldea

Actualizat 17/02/2024 la 13:36 GMT+2

Sorana Cîrstea e singura româncă prezentă pe tabloul principal de la Dubai, acolo unde vor participa toate jucătoarele de top pentru prima dată de la Australian Open. Sportiva noastră nu a avut parte de o tragere la sorți favorabilă și va întâlni încă din turul inaugural o adversară foarte puternică.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea și-a aflat sâmbătă adversarele la cel de-al doilea turneu de 1000 de puncte WTA al anului. Sportiva noastră nu a avut parte de o tragere la sorți norocoasă, asta pentru că trebuie să înfrunte încă din primul tur o jucătoare foarte bună, campioană de Grand Slam. E vorba despre Sofia Kenin, câștigătoare la Australian Open în 2020.
Aflată acum pe locul 45 WTA, Kenin nu traversează cea mai bună perioadă din carieră, iar Sorana poate profita de pasa proastă în care se regăsește americanca. Patru înfrângeri la rând a acumulat Kenin în circuitul mondial feminin, iar anul acesta a obținut o singură victorie din șase meciuri disputate. Aceasta va fi prima întâlnire directă dintre Cîrstea și Kenin în circuitul mondial feminin.
CITEȘTE ȘI:

Sorana Cîrstea, ghinionistă la Dubai! Duel cu o campioană de Grand Slam în primul tur

Dacă va trece de Kenin, pe Sorana o așteaptă o nouă confruntare dificilă,cu favorita numărul 13, Veronika Kudermetova. Nici rusoaica nu pare să aibă prea multă încredere în acest moment, mai ales că și ea a încasat patru înfrângeri la rând. Dacă totuși trece de Kudermetova, fostă ocupantă a locului 9 WTA, atunci Sorana Cîrstea ar da peste a doua jucătoare a lumii, Aryna Sabalenka, campioana ultimelor două ediții de Australian Open. Sorana și Aryna s-au întâlnit de două ori în circuit până acum, scorul fiind 1-1.
Bielorusa revine în circuit la Dubai pentru primele meciuri după titlul cucerit la Melbourne, iar încrederea va fi la cote maxime, mai ales că are de gând s-o detroneze din nou pe Iga Swiatek de pe locul 1 WTA. La Dubai va fi pentru prima dată de la Australian Open când primele patru jucătoare din clasamentul WTA vor participa la același eveniment. Primele opt favorite beneficiază de un prim tur liber. Campioana en-titre, Barbora Krejcikova, s-a retras din turneu din cauza unei accidentări la spate. Anul trecut, Sorana Cîrstea a fost eliminată la Dubai în turul al doilea de către Karolina Muchova.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo