Andrey Rublev (7 ATP) s-a calificat în finala turneului ATP 500 de la Dubai. El va juca pentru a doua oară într-o finală ATP în ultimele 6 zile. Rusul a trecut în penultimul act de polonezul Hubert Hurkacz, locul 11 mondial, scor 3-6, 7-5, 7-6 (7-5), la capătul unui meci maraton de două ore și 25 de minute de joc. Rublev a câștigat anteior finala turneului ATP de la Marseille.
La finalul meciului cu Hurkacz, Rublev s-a arătat solidar cu Ucraina şi a scris pe camera de luat vederi de pe teren: "Fără război, vă rog". În marea finală de la Dubai, Rublev va evolua cu favoritul jucătorul venit din calificări, Jiri Vesely, jucătorul care l-a eliminat în sferturi pe Novak Djokovic și "a schimbat" liderul mondial în clasamentul ATP.
Roland Garros
VIDEO | Andrey Rublev, ieșire șocantă la Roland Garros! Rusul, un car de nervi la Paris
24/05/2022 LA 15:27

Rublev și Vesely se vor lupta sâmbătă, în direct pe Eurosport, pentru titlul de la Dubai

Dacă Rublev a trecut de Hurkacz în penultimul act, Jiri Vesely l-a învins pe Denis Shapovalov. Misiunea cehului nu a fost deloc ușoară în semifinale, acolo unde a cedat primul set și a fost nevoit să lupte atât de mult pentru următoarele două. Vesely s-a impus cu scorul de (7) 6-7, 7-6 (2), 7-6 (3), la capătul unui meci care a durat trei ore și 16 minute de joc.
Finala dintre Rublev și Vesely va avea loc sâmbătă, de la ora 17, ora României, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player. Va fi prima întâlnire directă dintre Rublev și Vesely în circuitul masculin de tenis. Vesely a trecut la Dubai de Habib și Popyrin în calificări, iar pe tabloul principal de Cilic, Bautista-Agut, Djokovic și Shapovalov. De partea cealaltă, Rublev i-a învins pe Evans, Kwon, McDonald și Hurkacz.
Mutua Madrid Open
Novak Djokovic, primul semifinalist la Madrid! Nole a trecut în minimum de seturi de Hubert Hurkacz
06/05/2022 LA 13:34
Mutua Madrid Open
Djokovic, dezvăluire sinceră despre expulzarea din Australia: "Mi-am subestimat starea emoțională"
06/05/2022 LA 11:45