Andrey Rublev l-a învins astăzi, în semifinalele turneului ATP 500 de la Dubai, pe Hubert Hurkacz, în trei seturi, scor 6-3, 5-7, 6-7 (5), după două ore și 25 de minute de joc.
La finalul partidei, rusul de pe locul 7 ATP a transmis un mesaj emoționant prin textul pe care l-a scris pe camera video. Rublev și-a prezentat dezacordul față de situația conflictuală dintre Ucraina și Rusia.
Tenismenul a scris: "Fără război, vă rog!", iar imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare, rusul câștigând simpatia celor care sunt împotriva acțiunilor din ultimele zile.
Mutua Madrid Open
Novak Djokovic, primul semifinalist la Madrid! Nole a trecut în minimum de seturi de Hubert Hurkacz
06/05/2022 LA 13:34
Citește și:

"Vreau doar pace!"

Andrey Rublev a vorbit și despre situația dintre Rusia și Ucraina, lăsând să se înțeleagă că nu este de acord cu ceea ce se întâmplă în acest moment. Sportivul a recunoscut că a primit mesaje jignitoare din partea oamenilor și a spus că nu-și dorește decât să fie pace.
"În momentele astea realizezi cât de lipsit de importanță e meciul tău. Nu mai contează. Ce se petrece în lume e teribil. Realizezi cât de important e să ai liniște, cât de importantă e pacea și să îi respecți pe ceilalți indiferent de circumstanțe, să arăți unitate. Ar trebui să avem grijă de planeta asta și unii de ceilalți. Pentru mine asta e cel mai important.
Normal că am primit mesaje urâte pentru că sunt rus. Nu pot răspunde. Eu vreau doar pace. Chiar dacă vor arunca cu pietre în mine, eu voi răspunde cu pace. Asta îmi doresc. Nu vreau să fiu agresiv", a declarat Rublev, calificat în finala turneului ATP 500 de la Dubai.

Rezumatul meciului dintre Andrey Rublev și hubert Hurkacz, în semifinalele turneului de la Hurckacz

Mutua Madrid Open
Djokovic, dezvăluire sinceră despre expulzarea din Australia: "Mi-am subestimat starea emoțională"
06/05/2022 LA 11:45
Tenis
Rafael Nadal, prima reacție după interzicerea rușilor la Wimbledon! "Mi-aș dori să nu fie așa"
01/05/2022 LA 19:52