Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, discurs manifest în L'Equipe cu privire la vaccin: "E o problemă să pui întrebări?"

Irina Aldea

Publicat 24/02/2022 la 15:17 GMT+2

Novak Djokovic este în continuare criticat pentru decizia de a nu se vaccina împotriva COVID-19. Marele campion sârb a oferit un interviu de curând pentru L'Equipe în care a explicat din nou de ce nu vrea să primească serul. Mai mult, Nole a avut și un discurs manifest pentru cei care-l critică pentru decizia sa.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

După ce a fost expulzat la începutul anului din Australia pentru că nu a dorit să se vaccineze împotriva COVID-19, Novak Djokovic continuă să fie consecvent și să nu aibă nimic de-a face cu serul despre care s-a tot vorbit în ultimul an. Marele campion sârb a precizat, într-un interviu pentru L'Equipe că vrea să-și protejeze corpul 100% și să nu riște nimic introducând în corp un ser după care se poate reinfecta.
În discuția avută cu L'Equipe, Nole a spus clar că decizia sa de a nu se vaccina, în opinia sa, nu pune în pericol pe nimeni altcineva: "Nu mă consider un pericol pentru alții". De asemenea, Novak a precizat că nu are nicio problemă ca lumea să nu fie de acord cu el, însă nu înțelege atacurile constante pe care le primește: "Dacă cineva nu este de acord cu mine, nu am nicio problemă cu asta, dar de ce mă ataci? Pentru că am răspândit dezinformare? Eu pun doar întrebări. Este o problemă în societatea noastră să punem întrebări?".

Novak Djokovic le răspunde criticilor care-l atacă pentru că nu se vaccinează

Novak Djokovic a continuat și a insistat că e foarte important ca lumea să-și pună întrebări pentru absolut orice li se întâmplă: "Eu personal îmi pun întrebări în continuu, mintea mea este întotdeauna deschisă și de fiecare dată încerc să învăț ceva din orice se petrece în jurul meu", a spus Nole.
Deși riscă să-și pună serios în pericol sezonul, Novak Djokovic nu are de gând să-și încalce principiile și a precizat că va lupta în continuare pentru a-și proteja corpul pe cât se poate de mult: "Nimeni de pe acest Pământ nu-mi cunoaște corpul mai bine decât mine. Într-un sport individual, dacă ești accidentat, ești afară. Terminat. Nu există nicio înlocuire posibilă ca în fotbal. Tenisul este un sport de elită în acest domeniu, în sensul că în grija acordată pentru corpul cuiva, totul trebuie să funcționeze perfect", a mai spus sârbul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo