Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, în sferturi la Dubai, după o prestație solidă împotriva lui Karen Khachanov

Nicu Savin

Actualizat 23/02/2022 la 18:57 GMT+2

Novak Djokovic s-a calificat fără mari emoții în sferturile de finală ale turneului ATP 500 de la Dubai, după ce a trecut în două seturi de rusul Karen Khachanov, scor 6-3, 7-6 (2).

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic este într-o formă excelentă la Dubai, care nu reflectă deloc faptul că a lipsit o perioadă îndelungată din circuit. După ce a trecut în primul tur de la Dubai de Lorenzo Musetti în două seturi, sârbul s-a impus în același mod și împotriva rusului Karen Khachanov.
Nole a început perfect partida și s-a distanțat repede la 4-1 în primul set, pe care și l-a adjudecat apoi cu 6-3, fără să-i ofere nicio șansă rusului atunci când s-a aflat la serviciu. De altfel, liderul mondial nu a cedat decât 4 puncte pe propriul serviciu în prima manșă.
Citește și:

Novak Djokovic, în sferturi la Dubai

În setul secund, Djokovic a făcut din nou repede break-ul (la 1-1), dar apoi rusul și-a dat seama că nu mai are nimic de pierdut și a riscat mai mult. Acest stil a dat roade și Khachanov a reușit să egaleze la 4. În game-ul imediat următor, rusul a salvat două mingi de break consecutive și apoi a trecut în față. Ulterior s-a mers cu serviciul până în tie-break, unde Djokovic a jucat fără greșeală și s-a impus categoric, 7-2.
S-a terminat 6-3, 7-6 pentru Nole, după o oră și 39 de minute de joc și sârbul a avansat astfel în sferturile de finală fără să piardă set. Pentru un loc în careul de ași, sârbul se va duela cu Jiri Vesely, care l-a învins surprinzător pe Roberto Bautista Agut cu un dublu 6-4.
Împotriva cehului, Djokovic a jucat o singură dată în carieră, pierzând la Monte Carlo în 2016.
Tabloul sferturilor de finală de la Dubai
  • Andrey Rublev - Mackenzie McDonald
  • Humbert Hurkacz - Jannick Sinner
  • Novak Djokovic - Jiri Vesely / Roberto Bautista Agut
  • Ricardas Berankis - Denis Shapovalov / Taro Daniel
Toate cele 4 sferturi de finală vor avea loc joi și vor fi transmise în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo