Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniil Medvedev, nerăbdător să joace cu Djokovic în semifinale la Dubai: "Trezește ceva în mine"

Irina Aldea

Publicat 03/03/2023 la 13:26 GMT+2

Daniil Medvedev a vorbit despre rivalitatea sa specială cu Novak Djokovic înainte de a se întâlni din nou astăzi la Dubai, în semifinale.

Daniil Medvedev

Credit imagine: Getty Images

Daniil Medvedev și-a pus serios amprenta pe circuitul masculin de tenis în ultimii trei-patru ani. Rusul a intrat în forță în circuit în 2019 pentru a se lupta pentru titlurile mari și i-a luat prin surprindere pe adversari, iar de atunci a reprezentat un pericol constant pentru veteranii din tenis.
Este unul dintre puținii care are tenisul și personalitatea necesară pentru a-i înfrunta pe cei mari și nu se încrețește înainte de a sări pe teren. Într-un dialog cu Eurosport, Daniil a vorbit despre următorul său meci de la Dubai împotriva lui Novak Djokovic și despre cum s-a inspirat de la Roger Federer pentru a învăța cum să abordeze meciurile.
CITEȘTE ȘI:

Daniil Medvedev, nerăbdător să-l întâlnească din nou pe Novak Djokovic la Dubai

Medvedev și Djokovic s-au întâlnit până în prezent de 13 ori, iar Djokovic conduce cu 9-4. Sârbul a câștigat ultimele 4 confruntări directe cu rusul, însă la Dubai vom avea parte de un duel al neînvinșilor în acest sezon competițional: "Îmi place când Novak câștigă Slam-uri. Mai ales dacă nu mă înfruntă în primele tururi. Îmi plac multe lucruri la el. Întotdeauna a fost foarte bun cu mine, încă de când era tânăr și ne-am întâlnit când eram pe locul 480 în lume. A fost mereu la fel cu mine, nu a contat dacă era 480 ATP sau numărul 1 mondial și îl respect foarte mult pentru asta.
De asemenea, am și numele meu în istorie. Eu am fost cel care nu l-am lăsat să câștige Grand Slamul calendaristic și, într-un fel, îmi pare rău pentru el, pentru că mi-aș fi dorit să o facă. De fiecare dată când joc împotriva lui îmi doresc să câștig. Sunt competitiv și nu-mi pasă pe cine am de partea cealaltă a fileului, fie că este cel mai bun prieten al meu sau cel mai mare dușman al meu, vreau doar să câștig. Novak trezește ceva în mine. Am avut meciuri nebunești și când joc împotriva lui, joc mai bine decât în alte meciuri", a spus Medvedev la Dubai.
De asemenea, Medvedev a vorbit și despre ce a învățat de la Federer: "Când eram mic, aveam această mentalitate 'Hai să ne distrăm', dar de când am început să iau tenisul mai în serios, vreau doar să câștig. Încerc să rămân concentrat. Am învățat, într-un fel, de la Roger (Federer), pentru că în vestiar era foarte amuzant, relaxat și mereu zâmbitor, dar când jucai împotriva lui, dacă făceai o mare greșeală și te uitai la el... bineînțeles, el este Roger, este idolul tău și ai crescut privindu-l la televizor, încercai să-i zâmbești și el se uita la tine de parcă te ura. Exact așa ar trebui să fii în meciuri", a mai spus rusul.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo