Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniil Medvedev, sincer după ce a întrerupt seria victoriilor lui Djokovic: "Am sperat să joace slab"

Irina Aldea

Publicat 04/03/2023 la 12:26 GMT+2

Daniil Medvedev a reușit să-l învingă pe liderul mondial din ATP în semifinalele de la Dubai și să întrerupă seria victorioasă a sârbului (15 victorii consecutive în 2023, 20 în circuit).

Rezumatul semifinalei dintre Djokovic și Medvedev de la Dubai! Rusul s-a calificat în finală

Daniil Medvedev (7 ATP) s-a calificat în finala turneului ATP 500 de la Dubai, dotat cu premii totale de 2.855.495 de dolari, după victoria surprinzătoare, în două seturi simetrice, în semifinale, în faţa liderului mondial, principal favorit, sârbul Novak Djokovic, 6-4, 6-4. Medvedev s-a impus după doar o oră şi jumătate, el reuşind 8 aşi, faţă de 5 ai sârbului.
Djokovic, câştigător la Australian Open anul acesta, al 22-lea său trofeu de Grand Slam, a suferit astfel prima înfrângere în acest an care pune capăt unei serii de 20 de meciuri câştigate. Medvedev, care a revenit în competiţii după o perioadă mai lungă de absenţă, îl va avea ca adversar în finala de la Dubai pe compatriotul său, Andrei Rublev (6 ATP, favorit nr. 2), câştigător cu 6-3, 7-6 (11/9) în faţa germanului Alexander Zverev (16 ATP, favorit nr.7).
CITEȘTE ȘI:

Daniil Medvedev, sincer după victoria în 2 seturi cu Novak Djokovic

După meci, rusul a fost sincer și a recunoscut că a sperat că Novak Djokovic să nu fie în cea mai bună zi a lui: "Știam că trebuie să joc cel mai bun tenis, speram că el va juca slab, iar în această combinație voi obține victoria. Chiar și atunci când joci cel mai bine împotriva lui, nu ești sigur că poți câștiga. Mă bucur că am reușit să îmi păstrez forma și să o mențin pe parcursul turneului. În setul al doilea, am fost într-o situație în care aș fi putut pierde, dar mă bucur că am reușit să păstrez acel avantaj.
De fiecare dată când îl înving pe Djokovic este un sentiment incredibil. Este probabil cel mai bun din toate timpurile, sau cel puțin unul dintre primii trei. Cred că finala de la US Open este cea mai bună amintire pe care o am, pentru că e și singurul meu titlu major. Să învingi pe cineva ca Djokovic este un vis devenit realitate. Va fi ceva care va rămâne mereu în memoria mea. Victoria cu Nole îți dă întotdeauna un plus de încredere", a transmis Medvedev la Dubai.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo