Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cori Gauff, anunț tranșant despre incidentul cu arbitrul, la Dubai: "Sunt convinsă că așa a fost"

Nicu Savin

Publicat 21/02/2024 la 20:22 GMT+2

Cori Gauff s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Dubai, după ce a trecut în 3 seturi de Karolina Pliskova. Meciul a fost întrerupt mai bine de 5 minute în setul doi, timp în care a americanca a avut o discuție aprinsă cu arbitrul de scaun. La finalul partidei, a 3-a jucătoare a lumii a spus că acel moment a ajutat-o și și-a manifestat convingerea că ea avea dreptate.

USA's Coco Gauff return to Belarus' Aryna Sabalenka during their women's singles semi-final match on day 12 of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 25, 2024.

Credit imagine: Getty Images

Cori Gauff a dezamăgit la primul turneu WTA 1000 al anului, la Doha, fiind învinsă în turul doi de Katerina Siniakova, dar americanca e hotărâtă să facă un turneu mare la Dubai, acolo unde a ajuns deja în sferturi. Astăzi, a 3-a jucătoare a lumii s-a duelat în optimi cu Karolina Pliskova, pe care a învins-o greu, scor 2-6, 6-4, 6-3.
Meciul a fost marcat de un moment plin de tensiune în setul al doilea. Arbitrul a strigat aut la un serviciu al lui Gauff, dar reluarea a arătat că mingea a atins linia. Pliskova returnase afară, însă arbitrul de scaun a decis rejucarea punctului, ceea ce a scos-o din sărite pe americancă.

Cori Gauff, convinsă că dreptatea a fost de partea sa în disputa cu arbitrul, la Dubai

Gauff s-a simțit dezavantajată de decizia arbitrului și a început o discuție aprinsă cu acesta, amenințând chiar că nu mai joacă până când supervizorul turneului nu vine pe teren să judece el controversa. Acest lucru nu s-a întâmplat, dar americanca a acceptat totuși să reia partida după mai bine de 5 minute de tergiversări.
Gauff nu a dorit să escaladeze conflictul și după meci i-a strâns mâna arbitrului de scaun, dar la interviul acordat pe teren și-a manifestat convingerea că ea a avut dreptate și că punctul de la care a plecat scandalul trebuia să-i fie acordat ei. Americanca a subliniat că acel episod a ambiționat-o și în cele din urmă s-a dovedit ceva pozitiv, pentru că jocul său a crescut din acel moment.
"Cred că acel moment tensionat doar m-a alimentat cu energie. Vreau să revăd videoclipul. Am încredere că a fost după (n.r. că arbitrul a strigat aut după ce Pliskova a returnat afară). E OK. Este doar un punct. Se întâmplă în tenis. Jucătorii fac greșeli. Toată lumea face greșeli... De acolo, pentru mine totul a mers în sus.", a spus Gauff.
Odată cu succesul contra Karolinei Pliskova, Cori Gauff s-a calificat în al 3-lea său sfert de finală la Dubai, devenind astfel adolescenta cu cele mai multe prezențe în această fază a competiției din Emirate. Americanca a devansat-o pe Lina Krasnoroutskaya, care a făcut două sferturi de finală la acest turneu.
Pentru un loc în semifinalele de la Dubai, Cori Gauff se va duela cu Anna Kalinskaya. Rusoaica a demonstrat în Emirate că sfertul de finală jucat la Australian Open nu a fost o întâmplare. Aceasta a început din calificări la Dubai și în optimi a obținut o victorie convingătoare cu Jelena Ostapenko, scor 6-4, 7-5. Gauff și Kalinskaya nu s-au mai întâlnit niciodată în circuit.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo