Emma Răducanu a fost eliminată rapid de la Indian Wells și a ratat șansa de a se întâlni, în premieră, cu Simona Halep. Campioana de la US Open a pierdut clar, în două seturi, scor 6-2, 6-4, disputa cu numărul 100 mondial, Aliaksandra Sasnovich.
După turneul din California, Emma Răducanu ar fi trebuit să participe, în perioada 18-24 octombrie, la Kremlin Cup, competiție organizată în Moscova, la care va merge și Simona Halep. Campioana de la US Open a anunțat, însă, că nu va putea participa la turneul din Rusia, fără a preciza care este motivul retragerii.
"Din nefericire, a trebuit să fac o modificare în programul turneelor, astfel că nu voi putea juca la Moscova în acest an, dar sper să pot concura acolo, în fața fanilor din Rusia, anul viitor", a declarat Emma Răducanu, citată de BBC Sport.
Tenis
Emma Răducanu s-a săturat de critici și "contraatacă": "M-am descurcat mai bine decât majoritatea!"
01/12/2022 LA 17:05
În aceste condiții, pentru sportiva de pe locul 22 WTA urmează, până la finalul acestui sezon, turneele Transylvania Open, programat la Cluj-Napoca, în perioada 25-31 octombrie, și Upper Austria Ladies Linz, care va avea loc între 6 și 12 noiembrie, la Linz.
Potrivit jurnalistului Jose Morgado, ținând cont de programul ei, Emma Răducanu va rata Turneul Campioanelor, tânăra nereușind să se califice la competiția care se va disputa în Mexic, în perioada 10-17 noiembrie.
Ediția din acest an a WTA Finals va fi prima după foarte multă vreme la care două campioane de Grand Slam ale anului în curs vor rata participarea, din cauză că, pe lângă Emma Răducanu, nici Naomi Osaka nu a obținut calificarea.

Mesajul Emmei Răducanu pentru fanii din România

Emma Răducanu se pregătește în această perioadă turneul de la Cluj-Napoca, Transylvania Open, programat în 25-31 octombrie, unde și-a anunțat prezența.
Campioana de la Flushing Meadows a transmis în urmă cu o lună un mesaj pentru admiratorii din România, din ce în ce mai mulți. Sportiva în vârstă de 18 ani le-a vorbit fanilor în limba română: "Salut! Mă bucur că am ocazia să joc la Transylvania Open. Tatăl meu este român și am experiențe frumoase în țară. Abia aștept să ne vedem. Pa!"
Emma Răducanu reprezintă Marea Britanie, dar are și origini românești. Tatăl campioanei s-a născut și a crescut în România. După succesul de la New York, Ion Răducanu a fost prezentat drept un român de la care Emma a moştenit două calităţi esenţiale pentru sportul de performanţă: încrederea în sine şi etica muncii:
"Ion a schimbat foarte des antrenorii fiicei sale şi a fost atât de meticulos în pregătirea Emmei, încât a angajat mai mulţi antrenori, pentru ca fiecare să lucreze la un capitol din bagajul ei tehnic! E o abordare atipică pentru tenis, dar una împrumutată din golf. Care, în cazul Emmei, a dat roade din plin", a relatat Evening Standard.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
29/11/2022 LA 17:44
Tenis
Bencic, "extrem de încântată" de colaborarea cu Tursunov, după ce rusul a scăpat de Emma Răducanu
19/10/2022 LA 07:12