Tot scandalul a pornit în momentul în care Grigor Dimitrov a fost testat pozitiv pentru coronavirus. În acel moment, finala competiției Adria Tour de la Zadar dintre Djokovic și Rublev a fost anulată. La doar câteva ore distanță, și Borna Coric a anunțat că s-a infectat cu Sars-Cov-2. Atunci, Nole a decis să revină la Belgrad și de abia apoi să se testeze, iar veștile nu au fost deloc bune la aflarea rezultatului. Liderul mondial din ATP a fost confirmat pozitiv cu coronavirus.
După ce această informație a făcut înconjurul lumii și a ținut prima pagină a publicațiilor din întreaga lume, o serie de atacuri furibunde au fost îndreptate în direcția marelui campion sârb. Mai multe voci influente din lumea sportului alb l—au blamat pe Novak Djokovic pentru toate cele întâmplate la Adria Tour. Srdjan Djokovic, tatăl lui Nole, a ieșit în spațiul public și a spus că singurul vinovat pentru această situație este Grigor Dimitrov, care ar fi venit la eveniment fiind deja bolnav.

Dijana Djokovic iese și ea la atac după declarațiile controversate ale lui Srdjan

Tenis
Australienii nu sunt pregătiți "să-l sacrifice" pe Novak Djokovic! Decizia organizatorilor AO2022
25/10/2021 LA 11:10
Mama lui Novak Djokovic, Dijana, a precizat că atât fiul ei, cât și soția acestuia, Jelena, se simt bine după ce au fost testaţi pozitiv. Dijana şi Srdjan Djokovic, părinţii lui Nole, au fost și ei supuși testului, iar rezultatele sunt negative. Mama campionului nsăcut la Belgrad a făcut și ea o serie de declarații după ce fiul ei a fost pus la zid în presa din toată lumea pentru situația de la Zadar. Dijana Djokovic spune că reacţiile critice la adresa fiului ei sunt generate de faptul că "lumea are ceva cu fiul ei".
https://i.eurosport.com/2020/06/26/2839363.jpg
Cu toţii ne simţim bine. Doar pentru că Novak a ieşit pozitiv, asta nu înseamnă că este bolnav. E un tânăr sănătos, aşa că îi e mai uşor să gestioneze situaţia. Cred că virusul nu mai este la fel de puteric ca la începuturile sale. Ne-am testat (n.r. părinţii lui Novak Djokovic), pentru că am fost acolo (n.r. la Adria Tour), dar rezultatele sunt negative. La fel şi pentru copii. Cu toţii ne simţim bine şi le urăm tuturor multă sănătate. Este înfricoşător ceea ce se scrie despre Novak, dar ne-am obişnuit cu asta. E ca şi cum sperau ca aşa ceva să se întâmple. E evident că Novak deranjează şi că lumea are ceva cu el – Dijana Djokovic
Tenis
Novak Djokovic nu poate participa nevaccinat la Australian Open! Mesaj fără echivoc din Melbourne
20/10/2021 LA 09:50
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din optimi, de la Moscova
20/10/2021 LA 05:13