Conducerea WTA a cerut guvernului chinez să investigheze acuzațiile de agresiune sexuală făcute de Peng Shuai împotriva unui fost vicepremier chinez. Peng, una dintre cele mai mari vedete sportive din China, a susținut pe contul său de socializare Weibo, pe 2 noiembrie, că Zhang Gaoli, care a devenit membru al Comitetului permanent al Biroului Politic – cel mai important organism decizional al Chinei – a constrâns-o să facă sex.
Preocupările în rândul comunității globale de tenis au crescut, deoarece Peng nu a mai fost văzut de la postare.WTA a intervenit în acest caz și a susținut printr-un comunicat că demarează "o anchetă completă, echitabilă și transparentă asupra acuzațiilor de agresiune sexuală împotriva liderului chinez". Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, a comentat și el pe marginea acestui subiect.
Tenis
Boris Becker, vehement cu Novak Djokovic: "Dacă vrea să participe la turnee, să respecte regulile!"
ACUM 15 ORE

Novak Djokovic, despre dispariția tenismenei Shuai Peng

Aflat la Torino, pentru a lua parte la Turneul Campionilor, Novak Djokovic s-a declarat șocat în momentul în care a fost întrebat despre dispariția jucătoarei de tenis din China: "E de-a dreptul teribil, de-a dreptul șocant că a dispărut. Mai ales că este o persoanaă pe care am văzut-o destul de des în cicuit anii trecuți. Sper să o găsească", a spus Nole în fața jurnaliștilor.
Shuai Peng, fostă campioană de dublu la Roland Garros și Wimbledon, a fost dată dispărută la o săptămână după ce a dezvăluit că ar fi fost violată de fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli, în vârstă de 75 de ani. De pe 2 noiembrie, ea nu a putut fi contactată și nici nu a mai oferit vreo reacție în acest scandal uriaș. De asemenea, nici poziția geografică a sportivei nu a putut fi obținută. Pe aceeaşi temă, un purtător de cuvânt al ministrului de Externe a afirmat că nu are cunoştinţă de un astfel de caz şi că, oricum, subiectul nu are nicio legătură cu afacerile externe, lăsând tot acest scandal în aer.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
"Federer, Nadal și Djokovic nu sunt de neînlocuit!" Medvedev promite show de la noua generație
ACUM 18 ORE
Tenis
Uniunea Europeană cere o anchetă "transparentă" în cazul Shuai Peng! Anunțul oficial
24/11/2021 LA 21:16