Novak Djokovic, care a primit marți o derogare medicală pentru a participa la primul turneu de Grand Slam al anului, a fost blocat miercuri pe aeroportul din Melbourne din cauza unei probleme cu viza. Potrivit presei australiene, jucătorul care a câștigat de 9 ori turneul Australian Open și care a luat marți avionul în direcția Melbourne după ce a anunțat obținerea acestei derogări, nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut.
În urma evenimentelor din Australia, mai multe voci din lumea tenisului, printre care se remarcă Matteo Berrettini și Boris Becker, au sărit în apărarea liderului ATP. În plus, în această dimineață, și Nick Kyrgios a comentat situația în care se află Djokovic, spunând că sportivul ar merita să fie tratat cu mai mult respect.
Deși în trecut australianul de pe locul 93 ATP a aruncat mai multe săgeți spre Novak Djokovic, acum tenismenul de 26 de ani a criticat modul în care conaționalii săi au reacționat la sosirea sârbului în țară.
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
ACUM 4 ORE
"Uite, cu siguranță cred în luarea de măsuri, eu m-am vaccinat pentru alții și pentru sănătatea mamei mele. Dar modul în care gestionăm situația lui Djokovic este greșit, foarte greșit. Îmi plac toate meme-urile și titlurile recente, este unul dintre marii noștri campioni, dar la finalul zilei este și om. Faceți lucrurile mai bine", a scris Nick Kyrgios pe contul lui de Twitter.
Citește și:

NOVAK DJOKOVIC RISCĂ O INTERDICȚIE DE 3 ANI ÎN AUSTRALIA

În cursul zilei de joi, familia lui Djokovic a susținut o conferință de presă în care i-a luat apărarea marelui campion. Djordje, fratele tenismenului, a explicat cu lux de amănunte întreg filmul evenimentelor care s-au petrecut de la aterizarea lui Nole la Melbourne și până în acel moment. Conform acestuia, Djokovic ar putea decide să se întoarcă oricând în Serbia, dar acest lucru ar însemna că și-ar recunoaște vina și ar putea primi o interdicție de 3 ani pe teritoriul Australiei.
"Novak nu a încălcat niciun protocol, avea documentație la fel ca toți tenismenii care au intrat în țară. Când a ajuns în Australia, a suferit un mare abuz diplomatic. A fost audiat de polițiștii de frontieră. În primele 45 de minute, a putut să comunice cu familia lui, dar apoi i-a fost luat telefonul și nu am putut să-l contactam timp de trei ore și jumătate. Apoi s-a luat decizia că nu i se va acorda viză pentru a rămâne în Australia și că nu va primi dreptul să-și apere titlul și să stabilească un record (n.r. de titluri de Grand Slam).
Ultima veste pe care o avem este că instanța a ordonat autorităților să nu-l expulzeze până luni dimineață. El ar putea decide să se întoarcă oricând în Serbia, dar asta ar putea însemna o interdicție de a intra în Australia în următorii 3 ani.Fratele meu nu este un criminal, ci un sportiv", a declarat Djordje Djokovic pentru presa din Serbia.
În timp ce apropiații lui Djokovic fac scut în jurul său, autoritățile de la Melbourne sunt ferme pe poziție și decise să meargă până la capăt cu decizia de a-i interzice sârbului să joace la Australian Open. Legile sunt foarte clare și e clar că oamenii cu drept de decizie de la Antipozi se bazează pe acestea, fiind greu de crezut că ar avea ceva personal cu tenismenul. Evident, există încă multe semne de întrebare privind vinovații pentru crearea acestei situații delicate, iar răspunsul va fi dat în următoarele zile.
Australian Open se desfășoară în perioada 17 - 30 ianuarie și va avea acoperire totală pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
IERI LA 11:28
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35