Sfaturile primite din tribună de la antrenori au început să fie permise în circuit începând luna februarie. Noua regulă, pe marginea căreia s-a discutat atât de mult, a fost implementată la turneele de la Dubai și Budapesta și va continua la toate turneele Premier și Internațional din 2020. Decizia a venit la 16 luni după incidentul din finala de la US Open dintre Serena Williams și Naomi Osaka, iar cei mai mulți au salutat-o. Pe lângă avantajele avute de jucătoare, această măsură e menită să popularizeze și mai mult tenisul feminin, spectatorii urmând a fi și mai conectați la ce se întâmplă.
Nu toți sunt partizanii noii idei, însă. Samantha Smith, cea mai importantă jucătoare din ultimii 20 de ani în Anglia, până la apariția Johannei Konta, a explicat de ce această regulă i se pare total nepotrivită. Britanica a explicat că sportivele de top, precum Halep, vor avea un atu important, deoarece își permit antrenori de top, capabili să le dea cele mai utile sfaturi în momente cheie. Se va crea astfel o falie între jucătoarele potente financiar și cele care nu își permit tehnicieni cu nume.
"Mi se pare că au luat-o într-o direcție complet greșită! Sunt până la moarte impotriva ei! Cred că este cea mai proastă decizie din istoria tenisului feminin. Este complet incorect! Ce facem când Simona Halep își permite un antrenor de top precum Darren Cahill, care îi câștigă meciurile în mod regulat în circuit, iar ea dă peste o jucătoare venită din calificări, care nu are banii necesari să aibă un antrenor? Este nedrept, complet nedrept! De ce au adus așa ceva în jocul nostru?!", a spus Sam Smith la postul Channel 9.
Roland Garros
Mats Wilander nu are dubii în privința campioanei de la Roland Garros 2022: "E favorită clară!"
ACUM 31 MINUTE

Ce spune Darren Cahill despre noua regulă

Eu sunt pentru. Sunt în vârstă și îmi place tradiția, dar cred că trebuie să evoluăm, sportul crește. Cred că WTA a luat o decizie bună când a implementat această regulă fiindcă trebuie să evoluăm. Oricum, vom fi surprinși cât de puțin se vor lega antrenorii de această regulă. Toată această forfotă se produce acum pentru că înainte nu aveam voie să facem asta, dar dacă acum putem apela la asta, atunci o vom face foarte puțin

Ce spune Simona Halep despre regula WTA

Sper ca Darren să nu-mi facă ce-i fac eu de obicei pe teren (râde). M-am gândit puțin la asta când am auzit astăzi despre noua regulă. Nu prea știu ce să spun. Va fi interesant. Nu am experimentat asta până acum. Poate la juniori, dar și așa exista regula potrivit căreia nu aveam voie să comunicăm cu antrenorii. Să vedem ce va fi. Eu sunt deschisă la nou
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland Garros
Carlos Alcaraz, avertisment clar pentru Djokovic și Nadal înainte de Roland Garros: "Sunt pregătit!"
ACUM O ORĂ
Gonet Geneva Open
Daniil Medvedev, OUT în optimile de finală la Geneva. Gasquet, victorie în minimum de seturi
ACUM 2 ORE