La 40 de ani, Roger Federer a oferit un interviu pentru ediția britanică a revistei GQ. Elvețianul și-a exprimat părerea cu privire la problema sănătății mintale a sportivilor, problemă care a fost ridicată de Naomi Osaka înainte de retragerea ei de la Roland Garros, dar și de gimnasta Simone Biles la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Tenismenul a vorbit, printre altele, despre importanța relației bune dintre sportivi și mass-media, dar și despre ceea ce se întâmplă pe rețelele de socializare și despre impactul pe care comentariile negative îl au.
"În primii zece ani ai carierei mele, nu existau rețele de socializare, poate că eu aveam doar un site de internet. În următorii zece ani, rețelele sociale erau pretutindeni. Nu-mi pot imagina cum aș fi gestionat această situație la începutul carierei. La 10 comentarii sub o postare, există unul negativ și, bineînțeles, te concentrezi asupra lui. E destul de oribil. Trebuie să ne amintim că sportivii sunt profesioniști, dar și oameni", a declarat Roger Federer.
Tenis
Nadal promite că Federer va reveni pe teren: "Sunt încrezător că ne veți vedea jucând împreună!"
30/11/2022 LA 11:54
În plus, fostul lider ATP consideră că formatul conferințelor de presă ar trebui schimbat, dându-i dreptate lui Naomi Osaka și propunând o negociere între sportivi și jurnaliști astfel încât întâlnirile dintre cele două părți să îi mulțumească pe toți.
"Cred că sunt unul dintre sportivii care au participat la conferințe de presă și sunt de acord cu Osaka, este întotdeauna la fel. Întotdeauna. Avem nevoie de o revoluție. Sau măcar de o evoluție față de ce se întâmplă astăzi", a adăugat sportivul.

Când vrea să revină Roger Federer pe terenul de tenis

Roger Federer simte că a lăsat în urmă ce a fost mai greu după a treia operaţie suferită la genunchiul său drept, dar revenirea lui pe teren va avea loc abia peste alte câteva luni.
Sportivul a decis să se opereze din nou după eliminarea din optimi la Wimbledon, în fața polonezului Hubert Hurkacz. Grand Slam-ul pe iarbă a fost doar al cincilea turneu după revenirea în urma celor două operații la genunchi.
''Nu eram nici pe departe unde îmi doream să fiu ca să joc la cel mai bun nivel. Am încercat să dau ce am mai bun, dar ce e prea mult e prea mult. Acum o voi lua pas cu pas. Voi începe să merg corect, să alerg corect și apoi să fac toată acea muncă pentru agilitate și apoi, în cele din urmă, mă voi întoarce pe terenul de tenis. Dar asta îmi va lua încă câteva luni și apoi vom vedea cum stau lucrurile la un anumit moment al anului viitor'', a declarat Federer, care se deplasează cu ajutorul cârjelor.
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34
Tenis
Nadal a pus capăt oricăror speculații! De ce e Federer cel mai mare rival al său și nu Djokovic
24/11/2022 LA 09:27