Jucătoarele vor fi obligate, odată cu reînceperea turneelor, să se supună la o serie de reguli noi, gândite de Asociaţia de Tenis Feminin astfel încât să micşoreze riscurile expunerii la COVID-19.
Cea mai aspră măsură se referă la numărul de persoane din staff-ului unei sportive. Astfel, fiecare jucătoare va putea să călătorească la turnee având alături un singur membru al echipei sale.
Această regulă, anunţată de Punto de Break, va avea repercusiuni în special în rândul sportivelor de top, care îşi permit financiar să susţină un staff numeros.
Australian Open
Australian Open : Day 1 - Highlights NORRIE v KORDA
ACUM 13 MINUTE
Din echipa Simonei Halep, de exemplu, au făcut parte în ultima perioadă Virginia Ruzici (manager), Darren Cahill, Artemon Apostu-Efremov (antrenori), Teo Cercel (preparator fizic. Simona a întrerupt colaborarea cu acesta şi voia să găsească un nou preparator) și Cosmin Diaconeasa (fizioterapeut). Campioana noastră va trebui să aleagă pentru fiecare competiţie un singur membru, probabil unul dintre antrenori. Cahill este determinant în tot ce a construit campioana de la Wimbledon în ultimii ani, astfel că e greu de crezut că acesta nu îi va fi alături la cele mai importante competiţii. În schimb, din punct de vedere fizic, Simo probabil va avea de suferit, în condiţiile în care nu îi va avea lângă ea pe preparatorul fizic şi pe fizioterapeut.
Din fericire, pauza generată de coronavirus i-a permis Simonei Halep să se recupereze total, astfel că în acest moment ea nu mai are vreo problemă medicală. Însă, pe termen mediu, absenţa unui preparator fizic şi a unui fizioterapeut poate fi decisivă.

Alte reguli impuse de WTA la reluarea sezonului

Pe lângă restricţiile privind călătoriile, WTA a mai luat o serie de măsuri, dar care nu sunt în poziţia de a afecta în vreun fel performanţele sportivelor.
Astfel, în momentul în care se vor schimba terenurile, cele două jucătoare nu se vor mai intersecta. Fiecare va merge printr-o parte a fileului, pentru a sta cât mai departe una de cealaltă.
În acelaşi timp, în centrul sportiv de la un turneu se va face o selecţie riguroasă a celor care au acces. Maximum 100 de persoane vor putea pătrunde aici, indiferent de cât de mare este competiţia.
WTA speră ca la începutul lui august sezonul să se reia, deşi încă nu a fost anunţată vreo dată oficială pentru prima competiţie care va avea loc.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Punctul zilei la Australian Open! Voleu a la Becker reușit de Hurkacz
ACUM 21 MINUTE