Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Patricia Țig au ales să nu meargă la Tokyo pentru a reprezenta România, astfel că nu vom avea nicio jucătoare în competiție în proba de simplu. România va avea două sportive la dublu, pe Monica Niculescu și Raluca Olaru. Simona Halep se confruntă cu probleme mai vechi care au obligat-o să se retragă de la mai multe turnee, iar de curând a transmis că nici pentru Jocurile Olimpice nu e pregătită.
Irina Begu și Sorana Cîrstea au transmis și ele mesaje și au explicat natura problemelor lor fizice. Chiar și așa, cu explicațiile în față, Eduard Novak nu s-a lăsat înduplecat: "Ce pot să spun referitor la tenis? Declarațiile mele au fost strict pe neparticiparea la Olimpiadă. Nu pot declara sportivele că au probleme medicale, când acestea joacă la Wimbledon", a afirmat ministrul.

Eduard Novak îi dă replica lui Ion Țiriac în scandalul momentului

Tenis
Ion Țiriac, al 3-lea cel mai bogat român, despre singurul regret pe care-l are, la 82 de ani
23/12/2021 LA 17:21
Ion Țiriac a oferit ieri reacții virulente la adresa lui Eduard Novak, omul din fruntea MTS: "Dacă taie ceva domnul Novak, trebuie să fie ceva ce există. E un om cumsecade, e lefter, nu are doi bani în buzunar. Se face că dă bani la COSR; dar noi nu am avut bani să facem zgura la Fed Cup. E o furtună într-un pahar cu apă. Mai bine s-ar duce la Guvern să ceară milioanele de dolari care ni se cuvin", a spus Țiriac.
Novak a fost ironizat ieri de Țiriac, iar răspunsul ministrului a venit astăzi: "Mama m-a învățat un lucru: trebuie să respecți bătrânii. Așa că nu pot să comentez mai mult. Referitor la tenis şi tehnic vorbind, declaraţiile mele au fost pe neparticiparea sportivelor la Jocurile Olimpice. Nu poate o federaţie să declare că motivul neparticipării este accidentarea, când aceste sportive joacă acum la Wimbledon.
Putem să vorbim tehnic orice legat de finanţarea MTS-ului, de finanţarea COSR-ului către această federaţie. Această federaţie nu a fost finanţată patru ani de către MTS, a avut probleme destul de importate, juridice, dar COSR a finanţat şi COSR-ul trebuie să facă o evaluare clară şi să aducă o decizie în acest sens, dacă aceşti sportivi sunt datori sau nu, că aceste finanţări au fost strict pe nişte proiecte foarte importante", a spus Novak.
Tenis
Veste excelentă! Ion Țiriac plănuiește un turneu ATP la București
18/12/2021 LA 10:03
Mutua Madrid Open
Suma impresionantă pentru care Ion Țiriac a vândut turneul de la Madrid
11/12/2021 LA 09:36