Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Patricia Țig au ales să nu meargă la Tokyo pentru a reprezenta România, astfel că nu vom avea nicio jucătoare în competiție în proba de simplu. România va avea două sportive la dublu, pe Monica Niculescu și Raluca Olaru. Simona Halep se confruntă cu probleme mai vechi care au obligat-o să se retragă de la mai multe turnee, iar de curând a transmis că nici pentru Jocurile Olimpice nu e pregătită.
Irina Begu și Sorana Cîrstea au transmis și ele mesaje și au explicat natura problemelor lor fizice. Chiar și așa, cu explicațiile în față, Eduard Novak nu s-a lăsat înduplecat: "Ce pot să spun referitor la tenis? Declarațiile mele au fost strict pe neparticiparea la Olimpiadă. Nu pot declara sportivele că au probleme medicale, când acestea joacă la Wimbledon", a afirmat ministrul.

Eduard Novak îi dă replica lui Ion Țiriac în scandalul momentului

Tenis
Serena Williams râde de Ion Țiriac. "Comentariile acelui om bătrân, bătrân?"
10/05/2021 LA 11:58
Ion Țiriac a oferit ieri reacții virulente la adresa lui Eduard Novak, omul din fruntea MTS: "Dacă taie ceva domnul Novak, trebuie să fie ceva ce există. E un om cumsecade, e lefter, nu are doi bani în buzunar. Se face că dă bani la COSR; dar noi nu am avut bani să facem zgura la Fed Cup. E o furtună într-un pahar cu apă. Mai bine s-ar duce la Guvern să ceară milioanele de dolari care ni se cuvin", a spus Țiriac.
Novak a fost ironizat ieri de Țiriac, iar răspunsul ministrului a venit astăzi: "Mama m-a învățat un lucru: trebuie să respecți bătrânii. Așa că nu pot să comentez mai mult. Referitor la tenis şi tehnic vorbind, declaraţiile mele au fost pe neparticiparea sportivelor la Jocurile Olimpice. Nu poate o federaţie să declare că motivul neparticipării este accidentarea, când aceste sportive joacă acum la Wimbledon.
Putem să vorbim tehnic orice legat de finanţarea MTS-ului, de finanţarea COSR-ului către această federaţie. Această federaţie nu a fost finanţată patru ani de către MTS, a avut probleme destul de importate, juridice, dar COSR a finanţat şi COSR-ul trebuie să facă o evaluare clară şi să aducă o decizie în acest sens, dacă aceşti sportivi sunt datori sau nu, că aceste finanţări au fost strict pe nişte proiecte foarte importante", a spus Novak.
Mutua Madrid Open
Organizarea Mutua Madrid Open 2021, mai scumpă decât toate celelalte ediții! Dezvăluirile lui Țiriac
01/05/2021 LA 16:52
Tenis
Premiile de la Madrid, reduse drastic de Ion Țiriac! Cât poate câștiga Simona Halep la Caja Magica
27/04/2021 LA 13:16