Mai bine de 6 milioane de dolari au reușit să strângă WTA, ATP, ITF și grupurile care organizează turneele de Grand Slam. “Player Relief Programme” a fost anunțat oficial marți seară, având ca scop ajutarea financiară a jucătorilor de tenis care sunt afectați de absența turneelor pe perioada pandemiei.
Cele 7 grupuri au anunțat că suma strânsă va fi împărțită în mod egal între bărbați și femei, urmând ca banii să fie distribuiți și către jucătorii de simplu, cât și către cei de la dublu.
WTA și ATP vor fi cele care vor decide modul în care vor fi distribuiți bani, urmând să fie luată în calcul poziția în clasament, precum și sumele câștigate din turnee până în acest moment. Criteriile de distribuție nu au fost anunțate.
Tenis
Zverev: "Toţi mi-au zis: "Nu vei mai fi sportiv profesionist, e imposibil"!". Exemplul impresionant
ACUM 43 MINUTE
În medie, jucătorii vor primi 7.500 de dolari. "Tenisul se unește într-un moment de criză" a scris pe rețelele de socializare Billie Jean King, de 12 ori câștigătoare de Grand Slam.
Majoritatea jucătorilor de tenis se bazează pe participarea la turnee pentru a avea venituri iar peste 30 de turnee au fost amânate sau anulate de la începutul lunii martie când pandemia de COVID-19 a oprit circuitul profesionist.
Wimbledon a fost anulat pentru prima dată după 75 de ani, în timp ce Roland Garros a fost amânat din luna mai pentru septembrie.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Cât ghinion pentru Federer: nu scapă de probleme nici după retragere. Dezvăluirea făcută
IERI LA 14:39
Tenis
"De asta cred că Halep e inocentă!". Un tenismen vine cu o variantă la care nu s-a gândit nimeni
IERI LA 08:37