Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dominic Thiem chiar s-a întors! Austriacul e în semifinale la Gstaad: "Am nevoie de puncte în clasament!"

Irina Aldea

Actualizat 22/07/2022 la 14:14 GMT+3

Ajuns pe locul 274 ATP, Dominic Thiem joacă din ce în ce mai bine și e pe drumul spre revenirea în top. Austriacul tocmai s-a calificat în semifinale la Gstaad.

Dominic Thiem

Credit imagine: Getty Images

Dominic Thiem a suferit enorm în ultimul an. Chinuit de accidentări, austriacul a părut total ieșit din formă după succesul din 2020 de la US Open. Totuși, acum pare hotărât să revină la cel mai bun nivel al său. În trecut ajuns pe locul 3 ATP, pe 2 martie 2020, Dominic Thiem se află acum pe 274 ATP și spune că are nevoie foarte mare de puncte în clasament.
Austriacul pare că se află pe drumul cel bun, asta pentru că tocmai s-a calificat în semifinale la turneul de 250 de puncte ATP, Gstaad, după ce a trecut de peruanul Juan Pablo Varillas, de pe locul 115 ATP. Thiem s-a impus cu scorul de 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 47 de minute de joc.
CITEȘTE ȘI:

Dominic Thiem e în semifinale la Gstaad! Austriacul, pe drumul cel bun

În continuare, Dominic Thiem se va duela pentru un loc în marea finală cu învingătorul meciului dintre Matteo Berrettini, al doilea favorit, și Pedro Martinez, favorit numărul 5. Până acum, Thiem i-a învins la Gstaad pe Gaston și Delbonis, cedând un singur set. Austriacul a fost extrem de încântat de faza în care a ajuns la Gstaad și a recunoscut că are mare nevoie de puncte pentru clasament. În acest moment, austriacul a reușit să revină în Top 200 ATP în clasamentul LIVE.
"Fiecare victorie este atât de importantă în acest moment și am primit o energie grozavă din partea echipei mele. De asemenea, au știut că primul set a fost crucial și cheia meciului. Tocmai am ajuns în sferturile de finală la Bastad și mi-am dorit foarte mult să fac un rezultat bun și la Gstaad. Am câștigat trei meciuri, ceea ce înseamnă foarte mult pentru mine în acest moment. Am mare nevoie de aceste puncte în clasament. Fiecare victorie este foarte specială", a subliniat austriacul care îl va înfrunta pe Juan Pablo Varillas pentru un loc în optimi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo