Faima și popularitatea de care se bucură Roger Federer în Elveția au ajuns la un nivel în care orice este justificabil. Marele campion din Țara Cantoanelor va deveni prima persoană în viață a cărui efigie va fi gravată pe monede din aur şi argint din ţara sa natală, a anunţat monetăria naţională elveţiană, Swissmint.
https://i.eurosport.com/2019/12/02/2728854.jpg
Cel mai titrat jucător de tenis din istorie este considerat de foarte mulți cel mai bun din toate timpurile și erou național în Elveția. O primă monedă omagială de 20 de franci, cu chipul elvețianului, va fi emisă pe 23 ianuarie, urmând să fie produse în total 55.000 de piese, chiar dacă prevânzarea acestor monede a început încă de astăzi (luni) şi va dura până pe 19 decembrie.
Laver Cup
Cine câștigă a patra ediție a Laver Cup. Pariul lui Roger Federer înaintea evenimentului din Chicago
IERI LA 15:09

Omagiu al elvețienilor pentru Roger Federer

A doua monedă, cea de aur, cu o valoare de 50 de franci, va fi lansată la o dată încă nespecificată, în luna mai a anului viitor, conform unui comunicat dat publicităţii de Swissmint.Monetăria a subliniat că imortalizarea lui Federer pe francii elveţieni nu se datorează doar rezultatelor sale sportive, ci şi angajamentului său social, în special prin intermediul fundaţiei sale de ajutorare a copiilor, în calitate de ambasador al UNICEF.
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
IERI LA 08:58
Tenis
Roger Federer, nerăbdător să revină în competiții! Ce spune despre parcursul lui Djokovic din 2021
20/09/2021 LA 14:17