Novak Djokovic a avut un an aproape perfect, impunându-se în 3 din cele 4 turnee de Grand Slam. Sârbul a fost la un pas de a cuceri Grand Slam-ul calendaristic, însă a cedat în finala US Open în fața lui Daniil Medvedev, în trei seturi, scor 4-6, 4-6, 4-6.
În urma eșecului de la Flushing Meadows, liderul ATP și-a anunțat retragerea de la Indian Wells, următorul turneu în care este înscris fiind Masters-ul 1000 de la Paris, programat în perioada 1 - 7 noiembrie.
Deși nu a mai jucat un meci de tenis de la jumătatea lunii septembrie, sârbul s-a aflat recent pe buzele fostului tenismen Younes El Aynaoui, care a vorbit despre supremația celor trei legende, Federer, Nadal și Djokovic.
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
IERI LA 11:43
Marocanul în vârstă de 50 de ani s-a arătat impresionat de faptul că liderul ATP se implică enorm în academia de tenis pe care a deschis-o la Belgrad și a spus că, deși nu a jucat împotriva lui Djokovic, îl vede la fel de bun ca pe Nadal și Federer, sportivi pe care i-a și învins de-a lungul carierei.
"Am jucat împotriva lui Federer și a lui Nadal când amândoi erau relativ tineri în turneu. Am câștigat împotriva amândurora o dată. L-am învins pe Nadal chiar la US Open. Îi văd pe toți trei ca fiind cei mai buni, chiar dacă nu am jucat niciodată împotriva lui Djokovic.
Când vorbim despre autocontrol, Nadal este remarcabil. El nu își arată niciodată frustrarea, ci doar motivația. Când vine vorba de frumusețea tenisului cu mișcări fluide, Federer este cel mai bun", a declarat Younes El Aynaoui, citat de Tennis World USA.

Novak Djokovic, "amenințat" de elevul lui Toni Nadal

Noua generație de tenismeni dă semne tot mai vizibile că e capabilă să-i pună la încercare pe cei mai mari trei jucători din istorie: Federer, Nadal și Djokovic. Felix-Auger-Aliassime este convins că sfârșitul lor e foarte aproape.
Semifinalist la US Open 2021, canadianul antrenat de Toni Nadal este de părere că schimbarea generațiilor din tenis se va produce foarte curând, trimițând astfel un avertisment în direcția liderului mondial, Novak Djokovic.
Auger-Aliassime crede că tinerii tenismeni sunt nevoiți să lupte din greu pentru a se impune în fața jucătorilor mai experiementați, care se apropie tot mai mult de finalul carierei lor, făcând referire la Federer, Nadal și chiar Djokovic, care a avut un an 2021 excelent.
"E adevărat că Novak încă este primul, că Roger și Rafa încearcă să revină, dar simt că shcimbarea generațiilor este în curs de producere și simt că se va termina totul în curând pentru veterani. Nu va fi ușor pentru noi, e dificil să-i învingi pe ei, deoarece au reușit să revină după accidentări foarte grave.
Știu exact ce trebuie să facă, însă noi trebuie să încercăm să-i oprim. Noi, tinerii, trebuie să luptăm. Cred că vor fi între 5 și 8 noi campioni de Grand Slam în următorii câțiva ani. Vreau să arăt cel mai bun tenis al meu și să concurez cu cei mai buni", a spus Felix Auger-Aliassime.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33