Elina Svitolina a mărturisit într-un interviu cum se simte după ce și-a anunțat sarcina și după ce a stat departe de teren, gândindu-se în permanență la compatrioții ei rămași în Ucraina. Fosta ocupantă a locului 3 în clasamentul WTA a vorbit pentru The Age despre toate informațiile care o înconjoară, dar în special despre războiul din țara natală.
În urmă cu câteva luni, ea și Gael Monfils le-au comunicat fanilor lor că așteaptă o fetiță în luna octombrie. Svitolina a decis să agațe racheta în cui pentru o perioadă datorită sarcinii, dar recunoaște că totodată s-a oprit din cauza situației prin care trece țara sa în războiul împotriva Rusiei nu i-a permis să se concentreze asupra tenisului.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Iga Swiatek, învinsă de Radwanska în meciul caritabil pentru Ucraina! Svitolina, pe post de arbitru
23/07/2022 LA 19:27

Elina Svitolina, cu inima frântă din cauza războiului din Ucraina

"Au fost momente foarte complicate cu războiul. A fost foarte dificil să concurez din punct de vedere mental. Faptul că familia mea din Ucraina a rămas în mijlocul războiului este o situație foarte greu de gestionat. Prioritățile și perspectiva mea s-au schimbat complet. Nu mă simțeam la locul potrivit atunci când jucam un turneu. Mi-a fost greu să mă concentrez 100% pe munca mea, așa că am vrut să fac un pas înapoi. Sunt fericită să îmi iau timp și să mă concentrez din nou asupra vieții mele", a transmis Svitolina.
În prezent, Elina Svitolina este ambasador al platformei de strângere de fonduri United24, rol care a determinat-o să aibă discuții cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky. Svitolina merge în multe orașe încercând să îi facă pe oameni să vadă ce se întâmplă în țara sa. Mâine, ea va fi gazda unui eveniment la Cracovia, unde va fi arbitru de scaun, în timp ce Iga Swiatek și Agnieszka Radwanska vor juca un meci demonstrativ. La eveniment vor fi prezente și alte celebrități, precum Sergiy Stakhovsky sau fostul fotbalist Andriy Shevchenko. Întreaga sumă pe care o va strânge va merge către copiii afectați de invazia trupelor rusești pe teritoriul ucrainean: "Vreau ca oamenii să știe ce se întâmplă în Ucraina. Războiul continuă, pentru că am impresia că știrile s-au cam estompat".
Elina Svitolina a vorbit și despre turneul de la Wimbledon, acolo unde rușilor și bielorușilor li s-a interzis participarea: "Toate jucătoarele de tenis ucrainene au purtat discuții cu oameni din WTA, ITF și de la Grand Slam-uri, explicându-le ajutorul de care avem nevoie, dar au ales să meargă pe drumuri separate. M-a întristat foarte mult să știu că au luat propria lor decizie. Cu toate acestea, am mult respect și vreau să mulțumesc turneului de la Wimbledon pentru că i-a făcut pe jucătorii ucraineni să se simtă susținuți".
Tenis
Svitolina a cerut excluderea sportivilor din Rusia și Belarus din circuit! Anunțul ucrainencei
21/04/2022 LA 06:51
Tenis
Elina Svitolina a pus-o pe Simona Halep lângă Rafael Nadal! La ce capitol o consideră cea mai bună
19/04/2022 LA 13:34