Elina Svitolina, înscrisă la turneul de 250 de puncte din Monterrey, Mexic, trebuia să joace marți în turul inaugural al competiției cu Anastasia Potapova, din Rusia, ocupanta locului 115 WTA.
Svitolina, care era favorită numărul 1 în Mexic, a anunțat azi că se retrage din turneu, în condițiile în care trebuie să evolueze împotriva unei jucătoare din Rusia, țară care a decis în urmă cu 5 zile invadarea Ucrainei.
Tenis
Svitolina a cerut excluderea sportivilor din Rusia și Belarus din circuit! Anunțul ucrainencei
21/04/2022 LA 06:51

Elina Svitolina s-a retras înaintea meciului cu rusoaica Potapova

Svitolina, locul 15 WTA, a transmis un mesaj pe rețelele de socializare prin care și-a argumentat alegerea: "Cred că actuala situație are nevoie de o poziție clară de la organizațiile noastre: ATP, WTA și ITF. Prin urmare, noi, tenismenii ucraineni, am cerut ca ATP, WTA și ITF să urmeze recomandările CIO, să accepte jucătorii din Rusia și Belarus la turnee doar ca sportivi neutri, fără a purta vreun simbol, steag, culoare a țărilor anterior amintite.
Astfel, vreau să anunț că nu voi juca mâine la Monterrey sau niciun alt meci împotriva unei jucătoare din Rusia sau Belarus, până ce organizațiile noastre nu adoptă o poziție clară în această situație. Nu judec niciun tenismen din Rusia. Nu ei sunt responsabili pentru invazia din a noastră patrie. Mai mult decât atât, vreau să le ofer credit tuturor tenismenilor, mai ales celor ruși și bieloruși, care au ieșit și au militat împotriva războiului. Susținerea lor este esențială", a transmis Elina Svitolina.
Tenis
Elina Svitolina a pus-o pe Simona Halep lângă Rafael Nadal! La ce capitol o consideră cea mai bună
19/04/2022 LA 13:34
Tenis
"Extrem de dificil" Svitolina, hotărâre drastică! Anunțul făcut la o lună după izbucnirea războiului
29/03/2022 LA 15:23