De peste 20 de ani fanii sportului elvețian au sărbătorit împreună realizările lui Roger Federer, care a rescris cartea recordurilor din tenisul mondial de-a lungul carierei sale legendare. Acum, elvețienii, o națiune de peste opt milioane de locuitori, se pregătesc pentru cea mai mare sărbătoare a lor, în onoarea fostului nr. 1 mondial.
După cum scrie cotinianul elvețian Blick, Elveția cântărește oportunitatea amânării Zilei Naționale cu o săptămână, pînă pe 8 august 2021, aceeași zi cu cea în care sporticul elvețian își sărbătorește cea de 40-a aniversare a zilei de naștere.

Fanii lui Roger Federer salută iniţiativa

Rakuten Japan Open Tennis Championships
Tiafoe, în urma criticilor primite după Laver Cup: "Nu am de gând să-i cer scuze lui Federer"
IERI LA 20:27
Inițiativa a prins aripi în momentul în care o parte din membrii parlamentului elvețian și-au exprimat sprijinul pentru acest demers pe rețelele de socializare, acolo unde „armata” de fani a lui Federer s-a aliat masiv acestei idei.
Nu ar fi prima dată când Elveția își onorează campionul, arătându-și afecțiunea față de acesta. Sportivul în vârstă de 39 de ani, a devenit primul elvețian în viață în onoarea căruia a fost emis un timbru, în 2007, după triumful său de la Wimbledon, iar anul trecut, monetăria de stat elvețiană a emis chiar și o monedă de argint de 20 de franci, dedicată lui Federer.
Înființarea Confederației Elvețiene a fost sărbătorită anual la 1 august din 1899, dar ea a devenit sărbătoare oficială doar din 1994, la 13 ani după nașterea lui Federer (8 augst 1981). La acel moment, adolescentul Federer era pe cale să devină campion național elvețian la toate categoriile de vârstă.
În prezent, numărul 6 în clasamentul ATP, elvețianul face eforturi pentru a se reîntoarce în formă în turneele ATP, după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale la genunchi, anul trecut.
Sursa: Mediafax
Tenis
Nadal, Djokovic și Murray, avertizați după retragerea lui Roger Federer: "Va fi efectul de domino!"
IERI LA 17:19
Tenis
"La retragerea ta cine ar plânge?" Djokovic a răspuns imediat, după momentul dintre Nadal & Federer
IERI LA 13:59