De peste 20 de ani fanii sportului elvețian au sărbătorit împreună realizările lui Roger Federer, care a rescris cartea recordurilor din tenisul mondial de-a lungul carierei sale legendare. Acum, elvețienii, o națiune de peste opt milioane de locuitori, se pregătesc pentru cea mai mare sărbătoare a lor, în onoarea fostului nr. 1 mondial.
După cum scrie cotinianul elvețian Blick, Elveția cântărește oportunitatea amânării Zilei Naționale cu o săptămână, pînă pe 8 august 2021, aceeași zi cu cea în care sporticul elvețian își sărbătorește cea de 40-a aniversare a zilei de naștere.

Fanii lui Roger Federer salută iniţiativa

Laver Cup
Rafa Nadal, propunere inedită pentru Roger Federer înaintea noului sezon competițional
ACUM 8 ORE
Inițiativa a prins aripi în momentul în care o parte din membrii parlamentului elvețian și-au exprimat sprijinul pentru acest demers pe rețelele de socializare, acolo unde „armata” de fani a lui Federer s-a aliat masiv acestei idei.
Nu ar fi prima dată când Elveția își onorează campionul, arătându-și afecțiunea față de acesta. Sportivul în vârstă de 39 de ani, a devenit primul elvețian în viață în onoarea căruia a fost emis un timbru, în 2007, după triumful său de la Wimbledon, iar anul trecut, monetăria de stat elvețiană a emis chiar și o monedă de argint de 20 de franci, dedicată lui Federer.
Înființarea Confederației Elvețiene a fost sărbătorită anual la 1 august din 1899, dar ea a devenit sărbătoare oficială doar din 1994, la 13 ani după nașterea lui Federer (8 augst 1981). La acel moment, adolescentul Federer era pe cale să devină campion național elvețian la toate categoriile de vârstă.
În prezent, numărul 6 în clasamentul ATP, elvețianul face eforturi pentru a se reîntoarce în formă în turneele ATP, după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale la genunchi, anul trecut.
Sursa: Mediafax
Laver Cup
Cine câștigă a patra ediție a Laver Cup. Pariul lui Roger Federer înaintea evenimentului din Chicago
22/09/2021 LA 15:09
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
22/09/2021 LA 08:58