Înainte de startul competițiilor din Statele Unite ale Americii, Emma Răducanu a oferit un interviu în care a vorbit despre lupta pe care a fost nevoită să o ducă în copilărie, atunci când nu îi plăcea atât de mult să meargă la antrenamente.
Sportiva, câștigătoare a ediției din 2021 de US Open, a dezvăluit că nu îi plăcea să joace tenis, uneori plângând pe teren pentru a i se permite să se oprească.
Deși acum este mult mai relaxată și a reușit să treacă destul de ușor peste eliminarea prematură de la Wimbledon, Emma și-a amintit de momentele în care experiențele sale legate de tenis nu erau pozitive.
National Bank Open
Kyrgios, scos din minți de un jurnalist, după victoria cu Medvedev! Ce l-a deranjat pe australian
ACUM 16 ORE
"Nici măcar nu aveam de gând să joc la Wimbledon pentru că am avut o accidentare care m-a ținut departe de teren aproape trei săptămâni. Am început să servesc doar cu două zile înainte de meciul din primul tur.
Când aveam cinci sau șase ani, eram aproape singura fată de la majoritatea cursurilor. Îmi amintesc că m-am agățat de gard, ascunzându-mă în spatele fustei mamei mele. Nu am vrut să am nimic de-a face cu tenisul pentru că eram timidă. Am început chiar să plâng pe teren în timpul unui meci", a declarat Emma Răducanu.
Tânăra jucătoare de tenis a vorbit și despre sprijinul pe care l-a arătat față de Nick Kyrgios, explicând de ce a ales să-l susțină în timpul turneului de la Wimbledon, când australianul a fost protagonistul unui scandal, fiind acuzat de fosta iubită de violență.
"Cu mine, a fost întotdeauna foarte amabil și generos. M-a susținut după Wimbledon anul trecut, înainte de US Open, așa că felul în care s-a comportat cu mine a fost foarte drăguț. Oamenii vor cu siguranță să-l vadă jucând pe Nick", a mai spus Răducanu.
Citește și:

Emma Răducanu și-a luat antrenor rus

Emma Răducanu va începe să colaboreze cu un antrenor rus, care o va ajuta să se pregătească pentru ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open.
Britanica va lucra în această perioadă cu Dmitry Tursunov, care îi va fi alături pentru început săptămâna viitoare, la Citi Open, competiție organizată în Washington.
Dacă cei doi se vor înțelege bine, antrenorul rus îi va sta alături și la New York, la US Open, unde Răducanu are de apărat titlul cucerit anul trecut.
Dmitry Tursunov este un fost număr 20 ATP, care a avut mai mulți elevi cu care a cunoscut succesul după retragerea sa din circuit, în 2017. Printre alții, rusul i-a pregătit pe Anett Kontaveit, de care s-a despărțit înainte de ediția din acest an a Roland Garros, Aryna Sabalenka, Elena Vesnina (nr. 1 mondial la dublu) și Aslan Karatsev.
Antrenorul în vârstă de 39 de ani este cunoscut ca fiind un personaj amuzant, fiind autorul unui blog numit "Poveștile lui Tursunov", în care vorbește despre viața în circuit și despre glumele făcute între colegi.
Are un stil direct de a-și pregăti elevi, dar a avut rezultate foarte bune cu jucătorii agresivi, de tipul lui Kontaveit sau Sabalenka. Acum el va avea misiune de a încerca să scoată la lumină potențialul maxim al Emmei Răducanu, cea mai bine clasată jucătoare de tenis din Marea Britanie.
National Bank Open
Kyrgios promite să facă spectacol în meciul cu Medvedev la Montreal: "Fanii vor primi ce își doresc"
IERI LA 11:49
Tenis
Emma Răducanu, apărată de Rennae Stubbs: "Nici Simona Halep nu a supreviețuit"
08/08/2022 LA 14:47