Emma Răducanu a avut un an fantastic, în care a trecut incredibil de repede de la a fi o surpriză plăcută la Wimbledon, la a deveni campioană la US Open, uimind întreaga planetă. Succesul său de la Flushing Meadows au transformat-o brusc într-o adevărată stea a tenisului mondial și a sportului din Marea Britanie în general.
După acest sezon de excepție, Emma culege acum roadele. În urmă cu puțin timp tenismena a primit titlul de sportiva anului din partea Asociației Jurnaliștilor de Sport (SJA) din Marea Britanie, iar aseară a fost desemnată Personalitatea Sportivă a anului de către BBC.
Australian Open
Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm
ACUM 21 MINUTE
În cursa pentru prestigiosul premiu individual, Emma Rducanu i-a devansat pe Tom Daley (sărituri în apă) și Adam Peaty (natație), printre nominalizați numărându-se și alți sportivi celebri precum Raheem Sterling sau Tyson Fury. Emma este prima tenismenă care câștigă titlul de Personalitatea Sportivă a anului de la Virginia Wade,în 1977, ultima câștigătoare de Grand Slam din Marea Britanie până la Răducanu.
De asemenea, Emma este prima femeie din ultimii 15 ani care primește această distincție. Ultima fusese Zara Phillips (echitație), în 2006.
Citește și:

Emma Răducanu, mesaj special după ce a fost aleasă Personalitatea Sportivă a anului în Marea Britanie

Deși nu a putut fi prezentă la gală pentru că se află în izolare, după ce s-a infectat cu Covid-19, Emma Răducanu a transmis un mesaj entuziasmant după ce a aflat că a ieșit câștigătoare.
"Mulţumesc, este o onoare doar să fiu printre cei nominalizaţi. Sunt foarte bucuroasă pentru asta, am crescut urmărind această gală şi este o onoare să mă număr printre câştigători. Mă bucur şi pentru tenisul britanic şi că am reuşit să obţinem acest premiu... din nou! Mulţumesc tuturor fanilor şi celor care au votat, a fost un an nebun. Energia din acest an, când am jucat la Wimbledon în faţa publicului de acasă, a fost ceva ce nu am mai simţit până acum. Vreau să mulţumesc şi echipei mele. Felicitări şi celorlalţi nominalizaţi" a spus Emma Răducanu pentru BBC.
După marele succes de la US Open, Emma nu a mai avut realizări deosebite, părând oarecum afectată de așteptările enorme din partea sa. Totuși, performanțele din 2021 îi fac me mulți specialiști să-i întrevadă un viitor strălucit. Rămâne de văzut cum va gestiona sportiva următoarea parte a carierei, iar o primă idee ne-o vom putea crea după turneul de la Australian Open, la care britanica va participa în perioada 17-30 ianuarie 2022 și care va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Fabulos! Spectacol total la mingea de meci din meciul Swiatek - Kanepi, la Australian Open 2022
ACUM 31 MINUTE
Australian Open
Rezumatul meciului Collins - Cornet din sferturile de finală de la Australian Open 2022
ACUM 2 ORE