Emma Răducanu a câștigat US Open fără să piardă set, uimind lumea tenisului mondial. Toți specialiștii au căzut de acord că britanica cu origini române are un viitor strălucit, având toate atuu-rile pentru a domina tenisul feminin.
După turneul de la Flushing Meadows, Emma a participat la alte 3 turnee, iar prestațiile sale au lăsat de dorit. Campioana din Statele Unite a pierdut în primul tur la Indian Wells și Linz, singurele sale victorii după US Open venind la Cluj-Napoca, contra unor adversare modeste. De altfel, britanica a părăsit și turneul din Ardeal relativ repede, în sferturile de finală.
Faptul că Emma nu a confirmat după Grand Slam-ul cucerit i-au atras anumite critici în țara pe care o reprezintă, iar cele mai aprige comentarii au venit din afara tenisului, de la antrenorul naționalei de rugby a Angliei. Acesta sugera că celebritatea a distras-o pe tenismenă de la activitatea sportivă și acest lucru ar putea avea efecte dezastruoase pentru ea.
Wimbledon
Americanii nu-i dau nicio șansă lui Flipkens la Wimbledon în fața Simonei Halep! Scorul anticipat
ACUM 13 MINUTE
"Marea problemă a jucătorilor tineri e că sunt foarte repede distrași. Au parte de atenție din partea media, din partea agenților, care mereu promit și promit. Există un motiv pentru care fata asta care a câștigat US Open nu mai are vreun rezultat. Unde ați mai văzut-o? Pe prima pagină din Vogue, pe prima pagină din Harper's Bazaar, purtând haine Christian Dior. Ea spune că a rămas cu picioarele pe pământ. Păi toți încep prin a fi cu picioarele pe pământ. Dar când apar tentațiile, celebritatea, faima, nu mai rămâi cu picioarele pe pământ", a spus Eddie Jones în urmă cu câteva zile.
Citește și:

Emma Răducanu a primit o scrisoare de la Eddie Jones

La numai câteva zile distanță de la declarațiile sale, Eddie Jones a ținut să comenteze din nou pe acest subiect și a încercat să se disculpe, spunând că vorbele i-au fost înțelese greșit și că remarca sa nu a fost nicidecum una misogină, așa cum a fost interpretată de anumite persoane. Acesta a susținut că nu a vrut să o critice pe sportivă, ci să-i atragă atenția asupra pericolelor care planează asupra sa.
Selecționerul a precizat chiar că i-a transmis o scrisoare Emmei, în care i-a explicat ce a vrut să spună în realitate și chiar a invitat-o să fie prezentă la un meci de rugby al Angliei.
"Nu am nicio îndoială în legătură cu ceea ce am spus. Sunt dezamăgit că vorbele au fost scoase din context și aș fi dezamăgit dacă Emma ar fi supărată de asta. Am vrut doar să expun cât de greu le este tinerilor să facă față distragerilor.
Nu am vrut să o critic pe Emma. Chiar i-am trimis o scrisoare pentru a-i explica acest lucru și sper să o vedem în curând pe Twickenham (n.r. stadionul pe care de obicei naționala de rugby a Angliei joacă meciurile de pe teren propriu)", a spus Eddie Jones, citat de Daily Mail.
Turneul Campionilor de la Torino va fi în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Surpriză uriașă la Wimbledon! Favorita numărul 2, "demolată" în turul al doilea în doar 56 de minute
ACUM 28 MINUTE