Emma Răducanu este personalitatea numărul unu în Marea Britanie după ce a câștigat US Open în urmă cu 2 săptămâni. Nici nu putea fi altfel, având în vedere afinitatea britanicilor pentru tenis, dar și faptul că de 44 de ani o sportivă britanică nu mai câștigase un turneu de Grand Slam.
După victoria de la Flushing Meadows, ovațiile au curs în valuri la adresa sportivei de numai 18 ani. Membri familiei regale britanice sunt recunoscuți ca mari pasionați de tenis, prezența multora dintre aceștia în tribunele de la Wimbledon fiind un lucru obișnuit.
Astăzi, în cadrul unui eveniment organizat la Centrul Național de Tenis din Londra, Emma Răducanu a avut onoarea de a face echipă cu ducesa de Cambridge, Kate Middleton, într-un meci demonstrativ. Cele 2 personalități au schimbat câteva mingi împotriva unor jucători cu dizabilități, iar imaginile au făcut repede înconjurul presei internaționale.
Tenis
Secretul lui Carlos Alcaraz, dezvăluit de Marius Copil! "Nu-i place stilul ăla de joc"
ACUM 13 ORE
https://i.eurosport.com/2021/09/24/3225648.jpg
Kate Middleton, în vârstă de 39 de ani, care s-a întors recent din vacanța anuală de vară, a lăsat deoparte hainele elegante pe care le poartă de obicei la evenimentele la care participă și a îmbrăcat echipamentul de tenis.
Citește și:

EMMA RĂDUCANU ARE ȘANSE SĂ AJUNGĂ LA TURNEUL CAMPIOANELOR

Deși era pe locul 338 în lume în momentul în care a primit un wild-card pentru a participa la Wimbledon, Emma are acum șanse de a se califica la Turneul Campioanelor, competiție la care participă cele mai bune 8 jucătoare din fiecare sezon.
În prezent, Emma Răducanu este pe locul 14 în această ierarhie, dar diferența față de poziția a 8-a, ocpuată momentan de Garbine Muguruza, este de sub 400 de puncte, ceea ce înseamnă că poate fi acoperită foarte ușor, în cazul unor rezultate bune în această toamnă.
Cel mai important turneu în acest context este Indian Wells, la care Emma va participa în perioada 6-17 octombrie. Competiția din Statele Unite este de categorie superioară, câștigătoarea urmând a primii 1000 de puncte WTA. În cazul unui succes acolo, Emma Răducanu ar avea asigurată prezența la Turneul Campioanelor în proporție de 99%.
Dar nu e neapărată nevoie ca britanica să câștige trofeul la Indian Wells pentru a se califica la tuneul care încheie sezonul. Cu un parcurs decent, Emma ar acumula suficiente puncte pentru a intra în primele 8, mai ales că Ashleigh Barty și Naomi Osaka, jucătoare aflate în fața sa în clasamentul pe 2021, probabil nu vor participa. Australianca este accidentată și va reveni cel mai sigur abia la începutul anului viitor, iar nipona s-a retras de la Indian Wells și nu va mai juca în acest an.
În cazul în care parcursul de la Indian Wells nu va fi suficient pentru Emma Răducanu, aceasta ar putea juca la alte turnee din acest final de an pentru a acumula punctele necesare pentru o calificare la Turneul Campioanelor. După Indian Wells, în calendar mai sunt disponibile de la Moscova (WTA 500), dar și cele de la Tenerife, Courmayeur (Italia), Cluj-Napoca sau Linz (toate WTA 250).
Turneul Campioanelor din 2021 va avea loc la Guadalajara (Mexic), în perioada 10-17 noiembrie. Competiția trebuia să aibă loc în China, la Shenzen, dar a fost mutată din cazua problemelor legate de pandemie. Ultima câștigătoare a Turneului Campioanelor este Ashleigh Barty, care a trecut în finala din 2019 de Elina Svitolina. Anul trecut, întrecerea nu a avut loc, fiind anulată tot din cazua situației sanitare.
Diriyah Tennis Cup
Daniil Medvedev, primul finalist de la Diriyah Cup! Rusul a trecut în două seturi de Stan Wawrinka
ACUM 14 ORE
Tenis
Un tenismen cunoscut, testat pozitiv de două ori în octombrie și noiembrie
ACUM 19 ORE