Emma Răducanu (18 ani) are o toamnă foarte ocupată. Campioana de la US Open și-a adăugat în program încă un turneu, la Linz (Austria), programat în perioada 6-12 noiembrie.
Deocamdată, reprezentanta Marii Britanii de origine română se pregătește să joace în următoarele zile la Indian Wells, ultima mare întrecere a anului înaintea Turneului Campioanelor.
Transylvania Open
Ana Bogdan, prima victorie românească de astăzi de la Transylvania Open
ACUM 9 ORE

Emma Răducanu are mare poftă de joc! Ce turneu și-a mai trecut pe agendă în această toamnă

Emma Răducanu are poftă mare de joc în WTA, după ce a evoluat foarte puțin la acest nivel. În luna iunie, ea era clasată doar pe locul 361, astfel că nu avea clasament pentru a intra la turnee WTA. Lucrurile s-au schimbat însă cu 180 de grade după ce a câștigat turneul de la Flushing Meadows. Britanica a ajuns până pe locul 22 în ierarhia mondială, astfel că nu mai are o problemă să acceadă la turnee, chiar dacă la Indian Wells a avut nevoie de un wildcard pentru a fi prezentă pe tabloul principal. Înscrierile s-au încheiat înainte de US Open.
https://i.eurosport.com/2021/09/11/3217189.jpg
Acum. Emma este pregătită să joace la foc continuu. După 10 victorii la New York, sportiva speră într-un număr și mai mare de meciuri la patru turnee în următoarele 5 săptămâni: Indian Wells, Moscova, Cluj și Linz.
După ce a confirmat prezența inclusiv la Transylvania Open, la Cluj, în țara de proveniență a tatălui, Răducanu apare mai nou și pe tabloul principal la Linz, turneu care începe pe 6 noiembrie. Participarea nu este însă certă, pentru că în perioada 10-17 are loc și Turneul Campioanelor, la Guadalajara (Mexic). Iar Emma este în cărți pentru a ajunge și la această întrecere.
În Race Single, ea ocupă locul 15, fiind la 500 de puncte distanță de locul 8. Spre exemplu, un astfel de handicap ar putea fi acoperit cu un titlu la Moscova sau o finală la Indian Wells. În plus, sunt câteva jucătoare mai bine clasate în acest moment, precum Osaka și Barty, care nu vor juca, foarte probabil, la Turneul Campioanelor.
Până la Linz, Emma Răducanu poate aduna un total maxim de 1.750 de puncte. Acest calcul este valabil și pentru Simona Halep, care la rândul ei va evolua la Indian Wells, Moscova și Cluj.
Transylvania Open
Simona Halep, "onorată" să fie idol pentru Emma Răducanu: "E super-drăguță! Am felicitat-o"
ACUM 10 ORE
Transylvania Open
Debut cu stângul pentru românce la Transylvania Open! Andreea Prisăcariu, eliminată în turul 1
ACUM 11 ORE